TV5MONDE ondertitelt culinair programma Épicerie fine

0
647

In iedere aflevering van ´Épicerie fine´, gaat Guy Martin naar een andere Franse regio om de specialiteiten van die streek te promoten. Deze sterrenchef ontmoet de mensen die deze producten produceren, kweken, verbouwen, vissen en bereiden, ze tonen het beste wat de Franse keuken te bieden heeft en delen nuttige tips met de kijker.

Épicerie fine´, iedere zondag om 13:00 uur op TV5MONDE. 35 gastronomische reizen op ontdekkingstocht naar de kenmerkende producten uit de Franse keuken en hun bijzondere herkomst, met topchef Guy Martin. Op het menu van de eerstvolgende afleveringen staat:

– Zondag 15 januari om 13:00 uur
De Bouchot mosselen (opgenomen in St Brieuc, 22)

Bretagne, de baai van Saint-Brieuc, een van de hoogtepunten in de Franse mosselkweek. Hier groeien de mosselen op volle zee, op het ritme van de getijden, op palen die “bouchots” genoemd worden. Deze techniek werd in de XIIIe eeuw uit Ierland geïmporteerd en nog steeds gebruikt door de familie Desbois.

– Zondag 22 januari om 13:00 uur
De tafeldruif (opgenomen in Dangolsheim, 67)

– Zondag 29 januari om 13:00 uur
De Corsicaanse kastanje (opgenomen in San Lorenzo, 2B)

– Zondag 5 februari om 13:00 uur
De Dijon mosterd (opgenomen in Beaune, 21)