TV West portretteert eenzame ouderen en hun buddy’s

Met de korte serie 1+1=3 besteedt TV West aandacht aan de strijd tegen eenzaamheid onder ouderen. In drie dubbelportretten is te zien hoe een buddy het leven van een eenzame oudere weer kleur geeft. 1+1=3 kreeg de ondertitel de meerwaarde van 2tegen 1zaamheid en is vanaf 6 september 2011 te zien op TV West.

Eenzaamheid onder ouderen is een verborgen maatschappelijk probleem. Veel ouderen zien nauwelijks nog anderen doordat naasten in hun omgeving zijn weggevallen en de eigen mobiliteit afneemt. Doordat deze mensen hun woningen bijna niet uitkomen is het probleem niet goed zichtbaar en gaat de samenleving er vaak letterlijk aan voorbij.

TV West besteedt op 6, 13 en 20 september aandacht aan de strijd tegen eenzaamheid in het programma 1+1=3. Het project ‘2tegen 1zaamheid’ van Buddy Netwerk zet hiervoor buddy’s in. In de korte serie wordt driemaal een oudere met zijn of haar buddy geportretteerd. De drie koppels geven elk op hun eigen wijze invulling aan deze bijzondere band.

Inhoud serie
Dinsdag 6 september: mevrouw van Leening en Linda
Mevrouw van Leening mist haar overleden man heel erg. Gelukkig ervaart buddy Linda het als een verrijking van haar leven om naast haar drukke baan tijd vrij te maken voor haar maatje. En ze leert meteen Indisch koken.

Dinsdag 13 september: meneer Àeschbacher en Olav
Door de ziekte van Parkinson is meneer Àeschbacher aan huis gekluisterd. Maar als buddy Olav komt kan hij naar buiten. En dan wordt er vooral veel gelachen. Om een banketstaaf, bijvoorbeeld.

Dinsdag 20 september: Conny en Cees
Conny heeft een veelbewogen leven geleid. Ze is er veelal zelf op uitgetrokken. Maar haar lichaam staat dat nu niet meer toe. Gelukkig is daar de goedlachse buddy Cees. En met hem wordt een eenvoudige boodschap doen een ontdekkingsreis.

Uitzendtijden
1+1 =3 is op 6, 13 en 20 september steeds om 17uur32, 19uur32, 21uur32 uur en vervolgens elk uur te zien op TV West. Zie voor meer informatie www.westonline.nl. Meer informatie over Buddy Netwerk is te verkrijgen via de website www.buddynetwerk.nl of telefonisch: 070- 364 95 00.

Plaats een reactie