TV-serie over medisch specialisten goed bekeken

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) is trots op de goede kijkcijfers voor de tv-serie ‘De medisch specialist, als dokter en mens’ . De serie, waaraan de OMS heeft meegewerkt, loopt sinds 6 december en trekt gemiddeld bijna 450.000 kijkers per aflevering. RTL 4 zendt de serie uit op maandag om 16.25 uur, met een herhaling op zondag om 12.20 uur. Ook de omroep is tevreden over de kijkcijfers. “We vinden het goed om te zien dat we ook met dit medische tv-programma de kijker plezieren en boeien, aldus Joyce Borghardt, sales manager van RTL Nederland”.

De achtdelige serie geeft een kijkje achter de schermen van het werken en leven van vijf medisch specialisten: chirurg Anco Vahl (Onze Lieve Vrouwe Gasthuis, Amsterdam), longarts Mariska Koster (Deventer Ziekenhuis), plastisch chirurg Daniëlle Derks (Elkerliek Ziekenhuis, Helmond), kinderarts Paul Brand (Isala Klinieken, Zwolle) en gynaecoloog Carina Hilders (Reinier de Graaf Gasthuis, Delft). De reportage-achtige aanpak van het programma brengt terloops zaken aan het licht die voor de gemiddelde Nederlander voorheen onzichtbaar waren. Zo komt het opleiden van artsen en het ziekenhuisleven in de volle breedte aan bod. Maar er is ook veel aandacht voor de belevingswereld van de artsen en de impact die het beroep heeft op hun privéleven.

Er zijn nog drie afleveringen te zien van ‘De medisch specialist, als dokter en als mens’. Aanstaande zondag wordt aflevering vijf herhaald, op maandag is de zesde nieuwe aflevering.

1 gedachte over “TV-serie over medisch specialisten goed bekeken”

  1. Ik dacht, dat is interessant en lijkt me een leuk programma. Ik kijk één aflevering en wat doet de betreffende kinderarts…een moeder met een kindje met ernstige allergiën en eczeem naar huis sturen met het voorschrift dat ze het kindje helemaal in mag smeren met corticosteroiden. Wat een ongelofelijke eikel! Niet gaan kijken waar hde alergiën vandaan komen en oorzaak aanpakken maar opmerken dat er al een broertje is met dezelfde allergiën en een A4tje met allergie testjes bekijken en dan maar goed smeren met hormoonzalfjes…Zo’n man staat dan ook nog te zweren het beste voor de patient te doen en altijd rekening te houden met de patient en de wensen. Ik kan je nu al vertellen dat het kind totaal niet is gebaat bij deze behandeling en dat het van kwaad tot erger wordt. Hoop dat de moeder verder gaat kijken dan alles klakkeloos aan te nemen van zo’n kwakzalverige nietsnut.

    Beantwoorden

Plaats een reactie