TV-debat: Oud en hulpbehoevend? Zelf betalen!

Het discussieprogramma Debat op 2 (KRO/NCRV) besteedt zaterdag 16 juni 2012 aandacht aan de sterk oplopende zorgkosten. Een van de gasten is Rien Meijerink, voorzitter van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ). De RVZ luidde afgelopen week weer de noodklok. Volgens Meijerink kunnen we de ouderenzorg alleen in stand houden als we een deel van de zorg zelf regelen en betalen. Andere gasten zijn Renske Leijten, Tweede Kamerlid van de SP, ouderen en zorgmedewerkers.

Uitzending: Debat op 2, Zaterdag 16 juni 2012, 20.25 uur, Nederland 2

Naast het zelf betalen van de zorg vindt de RVZ dat ouderen voor basale zorg meer een beroep moeten doen op hun kinderen en anderen in hun omgeving. Wie heeft de tijd, zin en puf voor mantelzorg aan ouderen naast een gezin, een baan en andere verantwoordelijkheden? Nu al zijn honderdduizenden mantelzorgers overbelast.

Is het uitkleden van de ouderenzorg een aantasting van onze beschaving? Of is het juist gezond dat we zelf meer onze verantwoordelijkheden nemen en betalen en mee helpen aan ouderenzorg?

Debat op 2 is een journalistiek discussieprogramma dat tegenstellingen over actuele thema’s behandelt. Het programma is iedere zaterdagavond, live vanuit het Geldmuseum in Utrecht, te zien. Meepraten op Twitter kan via #debatop2.

Presentatie: Ghislaine Plag (NCRV).

Ghislaine Plag, Fotograaf: Studio Kastermans/NCRV

Plaats een reactie