Tuiniers zijn onverbeterlijk romantici met een hang naar verre oorden

Mediterrane planten hebben alles: ze herinneren aan zinderende zon, bergen en zee, onvergetelijke geuren, velden vol lavendel en verrukkelijk eten. Het overweldigende leven op een dag rijden van hier. Linda en Roger Bastin maakten die droom waar op hun kwekerij in het stukje Nederland dat het dichtst bij de zon ligt, Zuid-Limburg, op 20 km afstand van het begin van de Route du Soleil.

Daar kweken ze een machtige variatie aan mediterrane planten, ze leven ermee en eten ervan (letterlijk en heel Bourgondisch culinair). Wie wil kan in hun enthousiasme delen of zelf die zuidelijke sfeer in de eigen tuin waarmaken.

In het boek “puur Mediterraan tuinieren’ vertelt Roger alles of hun ervaringen met mediterrane planten en over alles uit het zuiden wat het hier ook goed doet. Als je maar weet hoe! Een mer à boire voor plantenliefhebbers én liefhebbers van het goede leven, want de sublieme, kruidige recepten die Roger als extra geeft, zijn beslist niet te versmaden.

Over de schrijvers
Linda en Roger Bastin hebben een kleine kwekerij met drie werknemers: Linda en Roger (de vennoten) en medewerkster Nikol. Net als de meeste van hun klanten zijn ze echte plantenliefhebbers. Het assortiment van de kwekerij geeft hun persoonlijke voorkeur weer en de planten die ze kweken beschouwen ze als vrienden. Ze zien hun kwekerij niet als werk, maar als een bezigheid die ze met plezier verrichten. De liefde die ze in de producten steken, straalt er dan ook aan alle kanten van af.

Boekgegevens
Titel: Puur mediterraan tuinieren
Auteur: Roger Bastin
ISBN: 9789021568942

Meer informatie: www.bastin.nl

Een boek vol verrukkelijk plantenplezier! Redactie GezondheidsKrant

Plaats een reactie