TuinIdee 2012 laat bezoekers proeven uit eetbare tuin

De negentiende editie van TuinIdee krijgt haar inspiratietuinen terug. In meer dan veertig voorbeeldtuinen zal tuin- en landschapsarchitect en trendwatcher Bert Huls laten zien hoe een buitenruimte naar wens, budget en smaak is in te richten. Hoofdthema van TuinIdee 2012 is ‘stadsleven wordt landleven’ en één van de ingrediënten daarvan wordt de expositie ‘De Smaak van Puur’. In een trendy setting met muziek en beeld is een hypermoderne sier/moestuin te bewonderen en kan men smaak ervaren. In sessies van zo’n 250 personen kan men een smaakexperience bijwonen en zal uitleg worden gegeven door de specialisten van Koppert Cress.

Groene ideeën
Bezoekers komen op TuinIdee 2012 binnen in het Woud van Groen met bomen, tuinvarens met eetbare paddenstoelen en de geluiden en de geur van het bos. Even onthaasten voordat al die ideeën op je afkomen. TuinIdee 2012 kent ook andere exposities zoals ‘Orange Lounge’ met groene ideeën voor planten in pot, waarmee het terras, de serre of balkon sfeervol in te richten zijn, en ‘Art & Design’ over design, tuinontwerp en tuinkunst met duurzame en milieuvriendelijke materialen.

Gezonde tuin
Gezondheid gaat de komende jaren een belangrijke rol spelen in de tuininrichting en TuinIdee besteedt daar veel aandacht aan met tuinen die rust geven zoals de ‘Zen Tuin’, de tuin die boswonen symboliseert, en tuinen die veel privacy geven en waar bezinning en rust belangrijke kenmerken zijn. In tal van tuinen zijn siergroenten, fruitbomen en kruiden op natuurlijke wijze ingepast zodat de tuinliefhebber niet alleen zorgeloos kan ontspannen in de tuin, maar ook de tuin letterlijk kan proeven.

Tuintheater
Meer dan 150 stands en 200 tuinspecialisten, een Tuintheater met tuincoryfeeën zoals Jurgen Smit, Bert Huls, Bert Vermeijden, Wiert Nieuman en Hans Blokzijl die allerlei tuintips, tuintrends en ideeën voor tuininrichting en beplanting geven. Bezoekers ontvangen bij vertrek de ‘mijn TuinIdee pas’ voor exclusief voordeel na het bezoek en om de tuinontwerpen te kunnen downloaden via de website van TuinIdee.

Praktische info
TuinIdee 2012 is open op donderdag 1 maart van 10.00-18.00 uur, vrijdag 2 maart van 10.00-22.00 uur en zaterdag 3 en zondag 4 maart van 10.00-18.00 uur. Entreeprijs 15,- euro, kinderen t/m 12 jaar gratis mits onder begeleiding van een volwassene.

Meer informatie
www.tuinidee.nl

Plaats een reactie