TUI Nederland en Stichting Dierenhulp steunen zwerfdieren op Curaçao

Holland International, onderdeel van TUI Nederland, heeft samen met Nederlandse reisagenten 6.250 euro ingezameld voor Stichting Dierenhulp. Met dit bedrag gaat de stichting op Curaçao 175 sterilisaties uitvoeren onder dieren zonder eigenaar of met een eigenaar die hier de financiële middelen niet voor heeft.

Uitreiking cheque in dierenartsenpraktijk Ronde Klip op Curaçao (Foto Stichting Dierenhulp)

Het doel is om de toenemende zwerfdierenpopulatie op het eiland terug te dringen. De cheque is zondag 12 februari 2012 in dierenartsenpraktijk Ronde Klip op Curaçao overhandigd aan Nathalja Overwijk van Stichting Dierenhulp. De overhandiging van de cheque is het startschot van een bewustwordingscampagne van TUI Nederland onder hoteliers, reisagenten en eigen medewerkers op Curaçao.

Het aantal straathonden en -katten op Curaçao wordt momenteel geschat op 90.000, met verspreiding van ziekten en bijtgevaar als gevolg. Door het steriliseren van 175 dieren zonder eigenaar wordt de zwerfdierenpopulatie teruggedrongen. Wanneer er niks gebeurt, groeit de populatie snel: gemiddeld werpt een teefje twee keer per jaar acht pups. Vijftig procent hiervan overleeft de eerste maanden. Door 175 teefjes te steriliseren, wordt Curaçao behoed tegen ongeveer 1.400 nieuwe zwerfdieren per jaar.

Lancering campagne
Door middel van posters roept TUI Nederland hoteliers, reisagenten en eigen personeel op Curaçao op om met huisdieren naar de dierenarts te gaan voor een sterilisatie tegen het normale tarief. TUI biedt als marktleider op de ABC eilanden een groot aantal accommodaties aan waardoor veel mensen de posters zullen zien. Vakantiegangers worden via de film aan boord van de vliegtuigen van ArkeFly en tips in de bestemmingsboekjes geïnformeerd over het niet aanraken en voeren van zwerfdieren.

Plaats een reactie