Trendy uitgangsnacht met actuele wetenschap, muziek en kunst

Leer dat je geheugen je voor de gek houdt. Ontdek dat wat we zien niet is wat we denken te zien. Hoe echt zijn complottheorieën en worden wij wel gelukkiger in de toekomst? Via experimenten en ervaringen kunnen festivalgangers meedoen en bijdragen aan live wetenschap. Op vrijdag 28 september 2012 zal het eerste Discovery Festival Rotterdam plaatsvinden in het nieuwe Onderwijscentrum van het Erasmus MC.

Vanaf 20.00 uur start een trendy uitgaansavond met wetenschap, jonge kunst en nieuwe muziek. Tijdens de nacht, tevens de Europese Nacht van de Onderzoeker is, doen een groot aantal wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam met presentaties, experimenten en discussie mee met actuele en vernieuwende wetenschap.

Sociologen Peter Achterberg, Stef Aupers, Ruut Veenhoven en Linda Zuijderwijk hebben performances over het gelukkiger worden van Nederland; de festivalisering van de straat; complottheorieën en wetenschapcommunicatie. Psychologen Elke Geraerts, Sabine Wanmaker, Kevin van Schie laten verschillende aspecten van het geheugen zien. Filosoof Tim de Mey voert een gedachtenexperiment uit en psycholoog Jeroen Jansz gaat na wat games en social media met ons doen. Historicus Martijn Kleppe kijkt naar beelden en hoe wij daar mee omgaan. Daarnaast zijn groot aantal wetenschappers van Erasmus MC aanwezig zoals Ron Fouchier en Gerard Wagemaker.

Discovery Festival Rotterdam is een initiatief van Stichting Street Science en wordt in samenwerking met Brains@Work en afdelingen wetenschapscommunicatie van Erasmus MC en Erasmus Universiteit Rotterdam georganiseerd. Het landelijke Discovery festival is in het kader van de Europese Nacht van de Onderzoeker en vindt tegelijkertijd plaats in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven.

Programma en voorverkoop
www.discoveryfestival.nl/rotterdam/programma/

Plaats een reactie