Traumachirurg Han Boxma neemt afscheid van het Maasstad Ziekenhuis

Traumachirurg Han Boxma, expert op het gebied van brandwondenzorg, neemt donderdag 14 oktober afscheid van het Maasstad Ziekenhuis. Hij gaat genieten van zijn pensioen.

Han Boxma trad 36 jaar geleden als arts-assistent chirurgie aan in het toenmalige Zuiderziekenhuis. Hij was enige tijd chef de clinique en legde zich vanaf 1982 volledig toe op traumachirurgie met als specialisatie de behandeling van brandwonden.

Boxma was in de jaren tachtig nauw betrokken bij de bouw van een geavanceerd brandwondencentrum. Het Brandwondencentrum van het Maasstad Ziekenhuis is nog altijd een van de drie locaties in Nederland waar mensen met brandwonden specialistische zorg krijgen. Vanwege zijn expertise werd Han Boxma gedurende zijn loopbaan geregeld in binnen- en buitenland gevraagd te assisteren bij ongevallen waarbij slachtoffers met brandwonden te betreuren waren.

Boxma’s afscheid gaat natuurlijk niet ongemerkt voorbij. Hij wordt uitgezwaaid met een symposium over het vak waar hij die tientallen jaren zijn onuitputtelijke energie heeft geïnvesteerd: de brandwondenzorg.

Plaats een reactie