Train je brein en verander stress in vertrouwen

Tobben over zaken waar je niks (meer) aan kunt doen en wakker liggen door in de nacht ontstane doemscenario’s, is voor veel mensen – vooral vrouwen – zeer herkenbaar. Door al dat piekeren en malen sta je voortdurend onder hoge druk en heb je geen moment van rust: slecht voor je lijf en geest en funest voor het plezier in je leven. Martin Rossman heeft dé remedie … beloofd!

In Maak je geen onnodige zorgen stelt Rossman dat het menselijk brein nog steeds ingesteld is op het principe van ‘vechten of vluchten’. Essentieel om te overleven in de oertijd, maar inmiddels allang achterhaald. De oplossing? Herprogrammeer je hersenen om ze aan te passen aan de moderne wereld.

Rossman biedt je vijf basisvaardigheden waarmee je je zorgen belicht, onderscheid leert maken tussen zorgen waar je wel en niet iets aan kunt doen, en hoe je (verborgen) wijsheden kunt aanspreken, die problemen creatief oplossen. Zoals bijvoorbeeld geleide visualisaties en mentale beeldvorming, die logische intelligentie toevoegen en intensiveren. Op korte termijn geeft het meteen al meer rust en helderheid in je hoofd en lijf. En op de langere termijn passen de oefeningen je brein aan waardoor zorgen plaats gaan maken voor kalmte en helderheid.

Maak je geen onnodige zorgen is to the point en vlot geschreven met begrijpelijke tips, waar je direct wat aan hebt. Zeg maar dag tegen je zorgelijke fantasieën en je tomeloze oergeest: jij bent de baas en jij kiest voor ontspanning en geluk!

Martin Rossman geeft klinisch onderwijs aan de Universiteit van Californië en aan de Medical School in San Francisco. Hij is pionier op het gebied van Integrative Medicine en heeft al meerdere boeken over dit onderwerp geschreven.

Boekgegevens
Auteur: Martin Rossman
Titel: Maak je geen onnodige zorgen
Paperback, 208 pagina’s
ISBN: 978 90 215 5047 3
Prijs: € 16,95
Verschijningsdatum: 21 juni 2011

Plaats een reactie