Tour for Life start aanstaande zondag in Italië

Ruim 400 wielrenners staan aanstaande zondag aan de start van de Tour for Life in het Italiaanse stadje Bardonecchia. Al bij deze tweede editie is de Tour for Life voor Artsen zonder Grenzen uitgegroeid tot een populair wielerevenement. De renners rijden van 29 augustus t/m 5 september van Noord-Italië naar de Cauberg in Nederland, via acht loodzware etappes van gemiddeld 150 kilometer.

Een miljoen voor noodhulp
In vijftig ploegen fietsen de renners dwars door de Alpen, Vogezen en Ardennen, over wereldberoemde cols en klassieke trajecten. 100 begeleiders en 125 vrijwilligers ondersteunen het peloton. De renners bereikten afgelopen week al een eerste belangrijke tussenstand: ze wisten via hun sponsors een miljoen euro bij elkaar te brengen voor Artsen zonder Grenzen. Het sponsordoel was minimaal 15.000 euro per ploeg.

Deelnemer Axel Koenders (50): ‘Ook in “slechtere” tijden hebben wij het véél beter dan de slachtoffers die Artsen zonder Grenzen helpt. Daarom is Tour for Life zo hard nodig! Zelfs mijn neefjes en nichtjes sponsoren mij met een paar euro. Geweldig toch? Liever honderd kleine sponsors dan één grote, want met een grote achterban voel je je echt gesteund.’

Live-pagina
De wielrenners zijn via GPS trackers live te volgen via de live-kaart op www.tourforlife.nl. Geïnteresseerden zien zo precies waar de renners zich bevinden; welke col ze beklimmen of welke grens ze oversteken. Op de live-pagina van de site wordt tijdens Tour for Life ook dagelijks verslag gedaan en een videoblog geplaatst.

Journalisten op de fiets
Tour for Life heeft acht bijzondere renners te gast, namelijk schrijvers en sportjournalisten Thijs Zonneveld, Nando Boers, Richard Plugge, Fred Segaar, Pieter Cramer, Jan Eikelboom en Dirk Jan Roeleven. Zij fietsen mee en doen in een verhalenbundel verslag van hun observaties tijdens de tocht. De laatste etappe wordt verreden door ex-prof wielrenner Maarten Ducrot,

Finish
Na acht dagen, op zondag 5 september, komen de ploegen als peloton over de finish in Valkenburg, waar ze worden opgewacht door hun familie en vrienden. Na de huldiging neemt Pim de Graaf, voorzitter van Artsen zonder Grenzen en in 2009 zelf deelnemer aan de tour, de Tour for Life-cheque in ontvangst, bestemd voor slachtoffers van oorlogen, natuurrampen of epidemieën.

Plaats een reactie