Tot Altijd wint publieksprijs op het filmfestival The End

De Belgische speelfilm Tot Altijd heeft zondag 12 februari 2012 op het filmfestival The End in Tuschinski in Amsterdam de publieksprijs gewonnen. De film ging zaterdag 11 februari 2012 in premiere en maakte diepe indruk op het publiek.

Regisseur Nic Balthazar, acteurs Iwein Segers en Michel van Doesselare en Henny Vrienten die de muziek componeerde, waren bij de premiere aanwezig.

De film is gebaseerd op het waargebeurde verhaal over Mario Verstraete, een jonge politicus met MS die vocht voor de Belgische euthanasiewetgeving waarvan hij als eerste gebruik zou maken. De film won nipt van De Goede Dood van Wannie de Wijn, de openingsfilm van het festival.

De publieksprijs voor de beste documentaire ging naar Nan Rosens, regisseur van Voor ik het Vergeet, het aangrijpende document over Paul van Eerde die zelf uit het leven stapte voor hij diep dement werd. Als laatste ging de publieksprijs voor de beste korte speelfilm naar Het Vijfde Seizoen, een korte film over vier vrienden die geconfronteerd worden met het zelfgewilde levenseinde van een van hen.

Regisseurs, acteurs en het publiek gingen de afgelopen dagen in debat met elkaar over het zelfgewilde levenseinde en de vele manieren waarop dit in verschillende genres in beeld is gebracht. Van science-fiction tot Bollywood, van fictie tot waargebeurd verhaal.

Meer informatie
www.thisistheend.nl
www.thisistheend.nl/programma/tot-altijd/
www.facebook.com/pages/Tot-Altijd/165055256883327

Plaats een reactie