TopZorg heupprotheses en lumbale herniaoperaties bij ZGT

Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) gaat voor zorgverzekeraar Menzis nu ook totale heupprotheses bij heupartrose en lumbale herniaoperaties uitvoeren. Het ziekenhuis levert al TopZorg behandelingen bij borstkanker, staar, liesbreuk, spataderen, meniscus en slaapapneu. Voor een behandeling met het TOPZorg keurmerk kan de patiënt rekenen op een snelle behandeling, goede communicatie en betere zorg volgens de eisen van de patiënt zelf.

De behandeling bij totale heupprotheses wordt deels uitgevoerd door het Orthopedisch Centrum Oost Nederland (OCON) en de lumbale herniaoperaties voert ZGT in samenwerking met andere regionale ziekenhuizen uit. “Met het TopZorg keurmerk kan de patiënt rekenen op een goede informatievoorziening, een snelle behandeling en een zeer goede behandelingskwaliteit”, aldus drs. Meindert Schmidt, voorzitter Raad van Bestuur van ZGT.

De zorgverzekeraar heeft het aantal TopZorg certificaten aan ZGT uitgebreid. Om in aanmerking te komen voor het TopZorg keurmerk dient een ziekenhuis aan strenge eisen te voldoen. Menzis baseert de medische kwaliteit die kenmerkend is voor het keurmerk op landelijke indicatoren die onafhankelijk van de zorgverzekeraar zijn opgesteld. Deze eisen komen voort uit de Orde van Medisch Specialisten, uit het kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO en uit het landelijke project ‘Zichtbare Zorg’ voor ziekenhuizen. Daarnaast maakt Menzis gebruik van de ervaring en meningen van patiëntenverenigingen. De TopZorg contracten worden aangegaan voor de duur van drie jaar.

ZGT heeft ziekenhuizen in Almelo en Hengelo