Topkoks voor Thuiskoks 3 voor moeders in Nederland én Malawi

Op Moederdag worden Nederlandse moeders in het zonnetje gezet, omdat ze altijd voor hun kinderen klaarstaan. Een dag om stil te staan bij deze mooie, maar soms ook zware taak. De problemen waar moeders in Malawi tegen aan lopen, zijn echter vele malen groter. Vaak kunnen zij niet eens voldoende eten voor hun kinderen verzorgen. Met het kookboek Topkoks voor Thuiskoks 3 kunnen Nederlandse kinderen in één keer hun eigen moeder en een moeder in Malawi blij maken. De opbrengst van het boek gaat namelijk naar maaltijden voor schoolkinderen in Malawi.

Het kookboek Topkoks voor Thuiskoks 3 is een goede cadeautip voor Moederdag, zo vindt Yolanda van der Jagt, chef-kok en moeder van de driejarige Jip. “Het is altijd leuk als je iets zelfgemaakts krijgt. Kinderen kunnen, samen met papa, iets lekkers koken uit Topkoks voor Thuiskoks, en dan het boek erbij geven. Het is voor een moeder al leuk als de kinderen enorme voorpret hebben!”

Trots op bijdrage
Yolanda, die in het boek een recept voor sinaasappel met advocaatroom en frambozen deelt, is erg te spreken over Topkoks voor Thuiskoks 3. “Het kost voor ons zo weinig moeite om hieraan mee te werken en goed te doen voor de schoolkinderen in Malawi. Als hun eigen moeder het niet voor elkaar krijgt om een maaltijd te verzorgen, dan is het toch super als wij daarin kunnen helpen? Ik ben trots dat ik daaraan heb mogen meewerken.”

Simpel en verrassend
In Topkoks voor Thuiskoks 3 onthullen 52 bekende internationale en nationale topkoks een recept waarmee hobbykoks in een handomdraai een bijzonder gerecht kunnen maken. Neem bijvoorbeeld de simpele, maar heerlijke watermeloen met rauwe ham van de Italiaan Massimiliano Alajmo, ’s werelds jongste chef met drie Michelinsterren. Of de verrassende combinatie van gebakken eendenborst met cannelloni van paddenstoelen, een recept van Frederic Leloup van toprestaurant Auberge Michel in Johannesburg.

Ruim 77.000 exemplaren verkocht
Inmiddels zijn er al ruim 77.000 exemplaren verkocht. Een goede stap in de richting van het uiteindelijk doel: 185.000 boeken verkopen in Nederland, België, Duitsland en Engeland. Dat is ruim twee keer zoveel als de verkoopcijfers van vorig jaar. Met als beoogd resultaat 7,4 miljoen schoolmaaltijden voor de schoolkinderen in Malawi.

Topkoks voor Thuiskoks 3 is voor € 9,95 verkrijgbaar bij o.a de betere (online) boekhandels en www.topkoksvoorthuiskoks.nl.

Over Topkoks voor Thuiskoks
Van de opbrengst van elk boek gaat € 8,00 naar het schoolvoedselprogramma van het World Food Programme (WFP) in Malawi. Het kost slechts 20 cent om een kind een voedzame maaltijd te geven. Dat betekent dat met de aankoop van één boek 40 maaltijden aan een kind in Malawi worden gedoneerd. Het schoolvoedselprogramma zorgt er niet alleen voor dat de kinderen een voedzame maaltijd op school krijgen, maar stimuleert ook het volgen van onderwijs. Hierdoor maken deze kinderen veel meer kans op een betere toekomst. Het WFP, onderdeel van de Verenigde Naties, levert in 2009 in 74 landen voedselhulp aan ongeveer 108 miljoen mensen, van wie meer dan de helft kinderen. De totale verkoop van de eerste twee delen heeft maar liefst vijf miljoen maaltijden voor de kinderen in Malawi opgeleverd.

1 gedachte over “Topkoks voor Thuiskoks 3 voor moeders in Nederland én Malawi”

  1. Mooie zin:
    Op Moederdag worden Nederlandse moeders in het zonnetje gezet, omdat ze altijd voor hun kinderen klaarstaan.
    Prachtige zin, maar de werkelijkheid in Nederland kan ook anders zijn: Kinderen, die zich deze dag afvragen, waarom ze jarenlang door hun moeder geestelijk en lichamelijk zijn mishandeld, verwaarloosd en vertrapt.
    Ook dit is Nederland, denk daar ook eens aan op deze Moederdag

    Beantwoorden

Plaats een reactie