Topdrukte bij Kraammarkt Rijnland Ziekenhuis

Op zaterdag 27 november jl. organiseerde Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp voor het eerst een Kraammarkt. Juist voor alle zwangeren die eerlijke en heldere informatie willen, was deze Kraammarkt een goed moment om langs te komen.

Rijnland Ziekenhuis locatie Leiderdorp organiseerde voor de eerste maal een Kraammarkt. Tijdens de Kraammarkt werd de ontvangst verzorgd door niemand minder dan Sinterklaas en zijn Pieten. Er waren activiteiten zoals hoe een Maxi-Cosi juist in de auto te plaatsen, hoe gaat borstkolven, rondleiding op een kraamsuite, gratis echo, blote buik fotografie en er werd informatie gegeven over bijvoorbeeld pijnbestrijding en een gynaecoloog beantwoordde alle (kunst)verlossingsvragen. Ook was er aan de kinderen gedacht: schminken tot Piet en een echte poppendokter.

De opkomst was massaal. Er waren meer dan 210 zwangeren die naar de Kraammarkt kwamen en zij kwamen gemiddeld met drie personen. Het bezoekersaantal kwam hierdoor boven 700 personen uit. De Kraammarkt was nog maar net geopend en er ontstond al een lange rij wachtenden voor de gratis echo. Uiteraard wilde iedereen dat ook voor haar ongeboren kind de tijd wordt genomen met zo’n gratis echo, waardoor men bereid was te wachten. Voorzien van een volgnummer kon de bezoeker rustig de Kraammarkt verder bezoeken.

Na afloop werd aan iedere bezoeker gevraagd een evaluatieformulier in te vullen. Hieruit kwam bijna unaniem naar voren, dat men de informatie, de activiteiten en de sfeer goed vonden. De Kraammarkt kreeg als rapportcijfer een 7,5. Als dank ontving men een goodybag en een gratis uitrijdkaart.

Uit de evaluatie kwam ook naar voren, dat de bezoekers vanuit de gehele regio kwamen: variërend van Duin & Bollenstreek, Haarlemmermeer tot Alphen aan den Rijn e.o.

Plaats een reactie