Toon Hermans Huis ook voor basisschoolkinderen

0
628

Op zaterdag 24 september 2011 organiseert het TOON HERMANS HUIS in samenwerking met ABN AMRO Foundation een kindermiddag voor kinderen tussen 5 en 12 jaar.

Deze middag is bedoeld voor kinderen uit de hele Westelijke Mijnstreek. De middag begint om 14.00 uur en om 16.30 uur vindt de afsluiting plaats. Op deze middag kunnen kinderen en hun ouders kennismaken met DE CLUB VAN TOONTJE, een activiteit die het TOON HERMANS HUIS aanbiedt voor kinderen tussen 5 en 12 jaar, die in hun omgeving – gezin, familie, school – te maken hebben (gehad) met ziekte en verlies.

Kindermiddag op zaterdag 24 september
De kinderen kunnen meedoen aan verschillende activiteiten zoals streetdance, een theater en een spellencircuit, ze worden geschminkt en er kan getekend en geschilderd worden. De brandweer geeft met een aantal wagens acte de presence. Spectaculair! Natuurlijk zijn er drankjes en hapjes.

De middag wordt afgesloten met een presentatie door de kinderen van dans en toneel voor hun ouders, oma’s en opa’s en begeleiders. Tot slot worden er ballonnen opgelaten met zelfgemaakte wenskaartjes.

De middag is gratis toegankelijk, maar aanmelding is gewenst. Dit kan via de website www.toonhermanshuissittard.nl of door te bellen met het Toon Hermans Huis: 046 4516474. Ook kan het winkelend publiek zaterdagmiddag een kijkje komen nemen in het TOON HERMANS HUIS. De kindermiddag wordt mogelijk gemaakt door ABN AMRO Foundation.

Over de Club van Toontje
Tijdens de bijeenkomsten van DE CLUB VAN TOONTJE vinden diverse speelse activiteiten plaats, die aansluiten bij de belevingswereld en de leeftijd van de kinderen, onder deskundige begeleiding. De activiteiten richten zich op kinderen tussen 5 en 12 jaar, die in hun omgeving – gezin, familie, school – te maken hebben (gehad) met ziekte en verlies.

Door samen bezig te zijn, in een veilige omgeving, kunnen de kinderen uiting geven aan wat hen zoals bezighoudt en hun emoties de ruimte geven. Gezelligheid en humor horen daar zeker bij. Niets moet, veel mag!