Toename vraag naar cruises in Antarctica en Spitsbergen

0
902

De Nederlandse expeditie-cruisemaatschappij Oceanwide Expeditions breidt haar vloot uit met de overname van het expeditieschip Ortelius. De interesse van consumenten naar reizen in de Poolgebieden ontwikkelt zich sterk. Oceanwide Expeditions anticipeert met het cruiseaanbod op een toenemende vraag in de markt naar avontuurlijke cruises in Antarctica, Spitsbergen en Groenland.

Must see video

Cruises naar Antarctica en de Arctis
De vooruitzichten in de expeditie cruise markt zijn positief voor de komende jaren. De huidige vloot van Oceanwide Expeditions vaart momenteel in het Arctisch gebied met een bezettingsgraad van bijna 100% terwijl de boekingen naar Antarctica een forse stijging laten zien. Met de toevoeging van de Ortelius vergroot Oceanwide Expeditions de capaciteit in Antarctica. De Ortelius vertrekt eind december vanuit Argentinië voor de eerste Antarctica cruise van het seizoen. Oceanwide Expeditions biedt (charter)vluchten aan om snel en direct naar de cruiseschepen in Antarctica en de Arctis te kunnen vliegen.

Wereldwijd kansen
“We zien wereldwijd kansen voor onze schepen”, zo zegt algemeen directeur van Oceanwide Expeditions Michel van Gessel. In Amerika en Duitsland hebben wij daarom eigen verkoopkantoren. Ook in Azië wordt aanzienlijke groei verwacht. Het toerisme groeit in China en India in rap tempo door een toename in de welvaart. Reden voor Oceanwide Expeditions om met name actiever te zijn in genoemde landen. Oceanwide Expeditions bewerkt de internationale markt actief door mondiaal aanwezig te zijn op beurzen. “Door de uitbreiding met het expeditieschip Ortelius voorzien wij in een passend cruiseconcept voor avontuurlijke reizigers vanuit de hele wereld”, aldus van Gessel.

Expeditieschip Ortelius
De Ortelius, voorheen varend onder de naam Marina Svetaeva, heeft een capaciteit van 100 passagiers. Het schip is in 1989 gebouwd in Gdynia, Polen en diende jarenlang als onderzoekschip voor de Russian Academy of Science. De Ortelius is vernoemd naar de Nederlands-Vlaamse cartograaf Ortelius. Abraham Ortelius (1527 – 1598), die de eerste moderne wereldatlas, de Theatrum Orbis Terrarum (Theatre of the World), publiceerde in 1570. Het expeditieschip Ortelius is ijsversterkt en uitermate geschikt voor cruises in Antarctica en het Arctisch gebied. Omdat het schip de hoogste ijsklasse bezit is het mogelijk afgelegen en moeilijk toegankelijke gebieden zoals de Rosszee in Antarctica en Franz Josef Land en Nova Zembla (Arctis) te bereiken.