Toename aantal geboortes in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis

In 2010 kwamen in het Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis 1985 baby’s ter wereld. Dat aantal betekent voor het CWZ een nieuw jaarrecord. Bij 27 bevallingen betrof het een tweeling. In 2009 werden in de kraamsuites van het CWZ 1902 kinderen geboren, in 2008 1816.

Het aantal geboorten in de regio bleef nagenoeg gelijk. De toename van het geboorteaantal in het CWZ lijkt net als in voorgaande jaren te danken aan de populariteit van de gezinsgerichte zorg in redelijk luxe kraam- en couveusesuites.

Het succes heeft als schaduwkant dat de afdeling meer dan eens vol ligt, ondanks de ingebruikname in 2010 van een extra (veertiende) kraamsuite. Nogal wat aanstaande moeders die graag in het CWZ wilden bevallen moesten naar elders worden doorverwezen.

Het team van verloskunde wil mensen niet teleurstellen en is naarstig op zoek naar oplossingen. De toeloop richting de afdeling verloskunde zou bijvoorbeeld wat kunnen afnemen zodra later dit jaar een Geboortehuis de deuren opent. Dit is voorzien binnen het nieuwe Spoedplein, pal naast het ziekenhuis. Het Geboortehuis, geleid door eerstelijns verloskundigen, krijgt drie eigen kraamsuites.

Plaats een reactie