Titels voor Nederlandse rolstoeltennissers Australian Open

Esther Vergeer uit Woerden, de nummer één van de internationale ranglijst rolstoeltennis, heeft op de Australian Open 2012 haar negende grandslamtitel veroverd. Ze won het toernooi voor het eerst in 2002. Vergeer was in de eindstrijd te sterk voor de als tweede geplaatste Aniek van Koot (Dinxperlo) en won de wedstrijd met 6-0, 6-0. Vergeer scherpte tevens haar imposante record aan naar 444 opeenvolgende zeges in het enkelspel. Vergeers laatste nederlaag dateert van januari 2003.

Australian Open 2012 – Winning Streak

Maikel Scheffers (Dorst) won de Australian Open in het mannentoernooi. De nummer één van de plaatsingslijst versloeg in de finale de Fransman Nicolas Peifer met 3-6, 7-6 (2) en 6-0. De finale van de Australian Open was de derde grandslam enkelspelfinale voor Scheffers. Door zijn overwinning behaalde hij zijn tweede eindzege in het enkelspel van een grandslam. Vorig jaar won de Brabander Roland Garros. Door zijn overwinning verstevigt Scheffers zijn nummer 1 positie op de wereldranglijst.

Ook in het dubbelspel gingen de Nederlanders met de prijzen naar huis. De herendubbel werd gewonnen door Ronald Vink (De Rijp) / Robin Ammerlaan (Soest). Ammerlaan en Vink wonnen eerder het dubbelspel op Wimbledon, in 2007 en 2008. Vier jaar geleden verloren ze de finale van de Australian Open. De damesdubbel werd gewonnen door Esther Vergeer/ Sharon Walraven (Brunssum). Aniek Van Koot / Marjolein Buis (Beuningen) werden in de damesdubbel tweede. Voor Vergeer en Walraven is het de zevende zege in een grand slam op rij.

Plaats een reactie