Tineke Oldehinkel benoemt tot hoogleraar bij UMCG

Dr. A.J. Oldehinkel is per 1 februari benoemd tot hoogleraar in de Levensloop Epidemiologie van veelvoorkomende psychiatrische stoornissen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Tineke Oldehinkel (Heerde 1963) studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sinds 1990 is Oldehinkel als onderzoeker verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het UMCG. Zij promoveerde in 1997 tot Doctor in de Medische Wetenschappen aan de RUG op een proefschrift getiteld “Trends and transitions in fifteen years of psychiatric care utilization: A case register study”.

Prof. Dr. A.J. Oldehinkel zal binnen het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) werkzaam zijn op het vakgebied van de psychiatrische epidemiologie, met name de oorzaken en gevolgen van veelvoorkomende stoornissen, vanuit een levensloop perspectief. Oldehinkel zal gaan fungeren als hoofdonderzoeker van TRAILS, een langlopend, multidisciplinair onderzoek naar psychische, sociale en lichamelijke ontwikkelingen tijdens de adolescentie met ruim 2500 deelnemers. Tevens wordt zij hoofd van het Interdisciplinair Centrum voor Psychiatrische Epidemiologie (ICPE).

Plaats een reactie