Timoschool in Uruzgan geopend

In Uruzgan gaan, dankzij de inspanningen van de familie Smeehuijzen, sinds kort meisjes voor het eerst naar de Timoschool. De Timoschool is een initiatief van de familie Smeehuijzen. In juni 2007 kwam Timo Smeehuijzen als militair om het leven bij een bomaanslag in Uruzgan. De ouders van Timo wilden iets doen in de geest van hun zoon voor de kinderen in Uruzgan en begonnen met het inzamelen van fondsen. Veel mensen voelden zich hierdoor aangesproken en droegen hun steentje bij door een bedrag over te maken.

De school staat in het dorpje Shah Mansoor en is officieel geopend door de directeur van het Ministerie van Onderwijs in Uruzgan. In dit gebied kregen veel kinderen les in huiskamerklasjes, maar een echt schoolgebouw, dat was er nog niet. De kinderen zijn dan ook erg blij met de school. Rana van 13 jaar vertelt: “Voordat ik naar de Timoschool ging, kreeg ik les in de tuin van een huis in ons dorp. Er was veel te weinig ruimte voor alle kinderen. We zaten met z’n allen op de grond in de zon. Er was ook heel veel herrie. Ik ben heel blij met deze mooie school, we hebben zelfs tafels om aan te werken en stoelen om op te zitten!” In bijgaande folder leest u meer over de Timoschool.

De vader van Timo, Ruud Smeehuijzen, vertelt op 5 mei meer over de opening van de school in de vrijheidstrein, die op die dag door Nederland toert. De vrijheidstrein is een initiatief van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Nederlandse Spoorwegen.

Plaats een reactie