Tim Foundation overhandigt Energy4All cheque voor onderzoek

  0
  505

  Afgelopen week heeft de Tim Foundation wederom een cheque kunnen overhandigen ten behoeve van het onderzoek van Prof. Jan Smeitink van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen. Namens de Stichting Energy4All nam Jos van Wamel de cheque van maar liefst € 20.000,- in ontvangst. Tim Foundation heeft het geld de afgelopen maanden ingezameld via allerlei gesponsorde acties en via bedrijven en donateurs.

  Race tegen de klok
  Tim (8 jaar en naamgever van de Tim Foundation) heeft ook een energiestofwisselingsziekte en door het progressieve karakter van de ziekte is hij al enkele jaren rolstoel gebonden en kan hij lichamelijk niet veel meer. Er is op dit moment geen medicijn om deze ernstige ziekte te stoppen. Prof. Jan Smeitink van het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen denkt echter in 2012 met een medicijn of behandeling te komen. Het traject is kostbaar dus hoe meer geld er voor het onderzoek komt, hoe sneller het medicijn er is.

  “Daarom is het enorm belangrijk om zoveel mogelijk geld op te halen”, zegt André Polderman, oprichter van de Tim Foundation en vader van Tim. “Wij vertrouwen er op dat Prof. Jan Smeitink inderdaad in 2012 of misschien eerder met een medicijn komt en hopen dat het nog op tijd is voor onze Tim”.

  Samenwerking
  Stichting Energy4All en de Tim Foundation besloten vorig jaar om samen te werken. Beide stichtingen zamelen geld in voor wetenschappelijk onderzoek naar energiestofwisselingsziekten. Het bestuur van de Tim Foundation heeft er toen voor gekozen om de coördinatie van de besteding van haar fondsen via stichting Energy4All te laten lopen.

  Meer informatie: www.timfoundation.nl, www.energy4all.nl