Tijdelijke oplossing voor tekort Semap

Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) is in maart 2012 door de Franse autoriteiten geïnformeerd dat er problemen konden ontstaan met de beschikbaarheid van Semap (penfluridol). Het CBG heeft, -gezien de klinische noodzaak van dit product-, op basis van die informatie contact gezocht met de Franse leverancier Alkopharm.

Met de leverancier is gezocht naar een tijdelijke oplossing door vanuit omringende landen waar er voldoende voorraad Semap beschikbaar is (Denemarken en België) Semap naar Nederland te laten importeren. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft hiervoor toestemming verleend.

Alkopharm heeft aangegeven dat het middel voor de komende maanden weer beschikbaar zal zijn in Nederland. De doosjes zullen een bijgevoegde Nederlandse bijsluiter bevatten en een sticker die verwijst naar de Nederlandse registratie. Daarnaast heeft Alkopharm toegezegd de productie van Semap binnen enkele maanden te zullen hervatten. Meer informatie kunt u vinden in de brief van Alkopharm.

Meer informatie
Brief Alkopharm, 26 april 2012
Website Farmanco: Informatie over Penfluridol

Plaats een reactie