Tien dagen Music for Peace in Bergen

Van vrijdag 1 tot en met zondag 10 juli 2011 vindt er in de Ruïnekerk te Bergen een reeks concerten plaats, onder het motto Music for Peace. Een keur van internationale musici zal belangeloos optreden voor de stichting Music in Me International, die hiermee muziekprojecten steunt voor kinderen en jongeren in het Midden-Oosten.

Bekende musici terug in Ruïnekerk voor goede doel

Het Music for Peace programma telt zowel Nederlandse als buitenlandse musici. De meesten zijn ooit hun carrière begonnen bij Holland Music Sessions en hebben via de zomeracademie in Bergen hun weg gevonden naar de internationale podia. Dit keer komen zij terug naar Bergen om hun steun te betuigen aan Music for Peace.

Programma
Op het programma staan concerten van de bekende pianisten Nicholas Angelich, Alexander Drozdov, Iris Hond, Paolo Giacometti en Shani Diluka, violisten Liza Ferschtman en Tim Fain en cellisten Quirine Viersen en Amber Docters van Leeuwen. Ook is er een concert van het Storioni Trio, die elkaar in Bergen als solisten hebben gevonden, en zal er een avond worden verzorgd rond het grote jazztalent Ruben Samama.

Music in Me
De opbrengst van de Music for Peace concerten gaat naar de stichting Music in Me International. Deze stichting ontwikkelt, samen met lokale hulporganisaties, duurzame muziekprojecten om kinderen en jongeren in het Midden Oosten in contact te brengen met muziek. Muziek verzacht leed, geeft vreugde en verbroedert. Music in Me geeft kansarme kinderen in het Midden Oosten iets om naar uit te kijken, een muziekles na schooltijd bijvoorbeeld, of een eigen muziekinstrument.

Kaartverkoop
Informatie over Music for Peace, de stichting Music in Me en de concerten in de Ruïnekerk is te vinden op www.musicforpeace.nl. Toegangskaarten zijn verkrijgbaar via de website, bij de Ruïnekerk en bij de VVV in Bergen.

Plaats een reactie