Thuisarts.nl voor betrouwbare medische informatie

Het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) is de wetenschappelijke vereniging van en voor huisartsen. Naast de toonaangevende NHG-Standaarden ontwikkelt het NHG ook voorlichtingsmateriaal voor patiënten.

Om deze informatie beter te ontsluiten en toegankelijker te maken voor het grote publiek heeft het NHG een nieuwe website ontwikkeld: Thuisarts.nl.

Zelfzorg
De publiekswebsite Thuisarts.nl is een service aan het Nederlandse publiek. Het NHG wil hiermee een bijdrage leveren aan het verbeteren van de kwaliteit van de huisartsgeneeskunde en van de informatievoorziening aan het publiek. Met Thuisarts.nl heeft iedereen toegang tot betrouwbare informatie over ziektes en gezondheid. Het stimuleert zelfzorg en zelfredzaamheid.

Op zoek naar antwoorden
Thuisarts.nl is gemaakt voor mensen die vragen hebben over hun gezondheid. Er bestaat veel behoefte aan onafhankelijke en betrouwbare informatie over ziektes en gezondheid. Steeds vaker zoeken mensen antwoorden op hun gezondheidsvragen op internet. Op Thuisarts.nl staat duidelijke medische informatie in begrijpelijke taal.

Op elk moment
Op verschillende momenten kan de patiënt gebruik maken van de informatie op Thuisarts.nl. Vanachter de computer, tablet of mobiele telefoon kan men thuis rustig bekijken of een bezoek aan de dokter nodig is. Als dat het geval is gaat de patiënt beter geïnformeerd naar het spreekuur.

Huisartsen gebruiken de website vervolgens tijdens het consult om aanvullende uitleg te geven aan hun patiënten. Na het bezoek aan de huisarts kan de patient de adviezen nog eens nalezen en aanvullende informatie vinden, bijvoorbeeld over tweede lijns zorg.

Meer informatie
http://thuisarts.nl

1 gedachte over “Thuisarts.nl voor betrouwbare medische informatie”

Plaats een reactie