TV programma Living to the Max neemt een kijkje in de wereld van de extreme sports. Terwijl we risico’s overal zoveel mogelijk proberen uit te bannen bestaat er ook een wereld waarin thrillseekers en ijskonijnen strijden om de likes van het publiek, terwijl ze hun leven op het spel zetten.

Base jumpen extreme sports

Extreme sports

Hoe extremer de trucs, hoe groter de aandacht. In Living to the Max zien we de wereldberoemde BMX’er Daniel, die vrijwel al zijn botten brak. We maken ook kennis met freediver Jeanine, haar uitdaging is om met één hap adem tot 92 meter diepte te duiken.

Een leven dat niet spectaculair is, niet ‘instagramable’, is eigenlijk geen leven. Dan besta je niet – Journalist en schrijver Arjen van Veelen.

En we ontmoeten basejumper Jarno, die met een vleermuispak van rotspartijen springt: “Media hebben grote schuld in een hoop ongevallen in basejumpen. De druk van de grote sponsors en van de media kan een dodelijke cocktail zijn.”

freediving extreme sports

Spelen met de dood

Wat maakt deze daredevils zo interessant en waarom kijkt het publiek zo graag naar mensen die spelen met de dood? Psychiater Damiaan Denys denkt dat hij wel weet waarom: ‘Voor wie de dood in de ogen kijkt, krijgt het leven meer betekenis.’

Living to the Max

Living to the Max, een documentaire over leven op het randje. En soms eroverheen. Living to the Max is gemaakt door Hansje van de Beek, Frederick Mansell en Laurens Samsom.

Uitzending: Vrijdag 26 januari 2018 om 21.35-22.22 uur op NPO 3

BMX extreme sports