Themamiddag voor mensen met kanker en hun naasten: Bestraling

Evean, ’t Praethuys en het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) houden op dinsdag 7 december a.s. een themamiddag over kanker met als onderwerp ‘radiotherapie’ (bestraling) voor mensen met kanker en hun naasten. Deze bijeenkomst is de tweede van een serie van zeven themamiddagen over kanker. De middagen staan los van elkaar en kunnen afzonderlijk worden bezocht. Bij iedere bijeenkomst is een deskundige aanwezig.

Radiotherapie (bestraling) is het thema van deze bijeenkomst. Ongeveer de helft van alle kankerpatiënten wordt behandeld met radiotherapie. Wat is bestraling nu eigenlijk? Je hoort het niet, je ziet het niet, je ruikt en voelt het niet en toch doet het wat met het lichaam. Wat is de werking en wat zijn de eventuele bijwerkingen? Hoe is de bestralingsperiode zo goed mogelijk door te komen? De heer J.M. Uppelschoten, radiotherapeut-oncoloog in het MCA vertelt over dit onderwerp.

De bijeenkomst vindt plaats van 14.00 tot 16.00 uur in ’t Praethuys, Westerweg 50 te Alkmaar. Vanaf 13.45 uur is de zaal open en staat de thee en koffie klaar. Het bijwonen van deze middag is gratis.

Om deze themamiddag bij te wonen is aanmelding noodzakelijk. Belangstellenden kunnen hiervoor contact opnemen met de balie van patiëntenvoorlichting (huisnummer 037) van het MCA, telefoon: (072) 548 3500.

Voor deze themamiddag is een minimum aantal van acht personen vereist en een maximaal aantal van vijfentwintig.

Plaats een reactie