Themadag over autisme en verstandelijke beperking

Op zaterdag 24 maart 2012 organiseert de Nederlandse Vereniging voor Autisme een themadag over Autisme & een verstandelijke beperking met o.a. Steven Degrieck van Autisme Centraal en diverse deskundigen en ervaringsdeskundigen. Ook is er een kleine informatie-markt, waar bezoekers de standhouders en elkaar kunnen ontmoeten aan de hand van diverse relevante thema’s.

De dag is bedoeld voor familieleden, begeleiders en anderen die in hun directe omgeving te maken hebben met mensen die behalve autisme ook een verstandelijke beperking hebben.

Mensen met autisme en een verstandelijke beperking nemen een bijzondere plek in binnen de Nederlandse Vereniging voor Autisme, omdat zij als gevolg van hun dubbele handicap vaak andere problemen ervaren die om andere oplossingen vragen.

Hoe kun je bijvoorbeeld communiceren met iemand die behalve autisme een diep verstandelijke beperking heeft? En hoe ga je om met seksuele- en gedragsproblemen bij deze doelgroep?

In lezingen en presentaties geven deskundige sprekers achtergrondinformatie over dit onderwerp, is er ruimte voor ervaringsverhalen en komen specifieke problemen aan de orde op het gebied van gedragsproblematiek, communicatie en seksualiteit. Ook worden tips en praktische handvatten geboden.

Aanmelden via www.autisme.nl

Deze themadag van de Nederlandse Vereniging voor Autisme wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds verstandelijk gehandicapten

Plaats een reactie