Terugdringen zwerfdierenpopulatie op Curaçao

Holland International gaat samen met Nederlandse reisagenten €6.250 verzamelen voor Stichting Dierenhulp. Met dit bedrag laat de organisatie op Curaçao 175 sterilisaties uitvoeren op dieren zonder duidelijke eigenaar. Het benodigde bedrag kunnen de reisagenten sparen door groene accommodaties te boeken.

Op deze manier wil de reisorganisatie helpen de steeds maar toenemende zwerfdierenpopulatie op het vakantie-eiland terug te dringen. Daarnaast gaat Holland International actief over dit onderwerp communiceren naar vakantiegangers en hoteliers.

Door het steriliseren van 175 dieren zonder duidelijke eigenaar, of met een eigenaar die geen of heel weinig inkomen heeft, wordt de zwerfdierenpopulatie teruggedrongen; deze dieren zullen tenslotte geen jongen meer krijgen. Wat al een direct zichtbaar resultaat geeft binnen 12 maanden. Met een gemiddelde van 8 puppy’s worden in totaal 1400 dieren niet geboren.

Holland International zal daarnaast actief gaan communiceren naar eigen personeel op Curaçao en het personeel van de gecontracteerde hotels. Door middel van folders en posters wordt hen opgeroepen om met huisdieren naar de dierenarts te gaan voor een sterilisatie tegen het normale tarief. Vakantiegangers horen via de reisagent, een film aan boord van de vliegtuigen van ArkeFly en artikelen in het inflight magazine wat zij kunnen doen met hun eigen huisdier tijdens de vakantieperiode en hoe zij met de zwerfdieren op de vakantiebestemming om kunnen gaan.

Stichting Dierenhulp
De sterilisatie- en castratiecampagne is een initiatief van Stichting Dierenhulp. Door grootschalig te steriliseren wordt op een diervriendelijke wijze de populatie zwerfdieren onder controle gehouden en zelfs teruggebracht. Afmaken, zoals vaak gebeurt, is geen oplossing. Dit is slechts van tijdelijke aard. Door voorlichting te verstrekken over de omgang met dieren en eigenaren te attenderen op hun verantwoordelijkheden wordt aan een betere situatie voor mens en dier gewerkt. Stichting Dierenhulp werkt zonder overheid steun of inkomsten van loterijen. Elke euro wordt besteed aan de verschillende doelstellingen.

Dierenleed en mishandeling kent vele vormen. De meeste ontstaan door onwetendheid over de omgang met dieren. Stichting Dierenhulp is blij met de steun van de reisorganisatie die het maatschappelijke belang onderkent. Meer informatie is te lezen op www.dierenhulp.nl

De kosten van materiaal per dier komen op ongeveer 35 euro uit voor een sterilisatie.

Plaats een reactie