Tergooiziekenhuizen krijgt opnieuw lintje van BorstkankerVereniging Nederland

BorstkankerVereniging Nederland heeft op hun online Monitor Borstkankerzorg aan Tergooiziekenhuizen opnieuw het roze lintje gegeven voor de goede zorg die het ziekenhuis biedt aan borstkankerpatiënten. Tergooi kreeg dit lintje ook al in februari van dit jaar. De patiëntenvereniging heeft na evaluatie met patiënten en andere betrokkenen de criteria aangepast om voor dit lintje in aanmerking te komen. Tergooi voldoet ookaan deze nieuwe criteria.

Om voor het roze lintje van BorstkankerVereniging Nederland in aanmerking te komen, moet een ziekenhuis deelnemen aan wetenschappelijk en betrouwbaar klanttevredenheidsonderzoek (CQ-Index). Bovendien moet het ziekenhuis voldoen aan mimimaal negen van de twaalf door de patiëntenvereniging opgestelde basiseisen voor goede zorg voor borstkankerpatiënten. Tergooi doet mee aan het klanttevredenheidsonderzoek en voldoet aan alle twaalf de standaardeisen. Op de onderdelen ‘samenstelling van het multidisciplinair team’ en ‘de voorzieningen die aanwezig zijn om te screenen en een diagnose te stellen’ scoort het ziekenhuis in de ogen van de borstkankervereniging zelfs ‘zeer goed’.

In Tergooi kunnen patiënten binnen één week terecht en worden alle onderzoeken op één dag gepland. Ook kan hier in één operatie een borstamputatie en borstreconstructie worden uitgevoerd. Patiënten worden behandeld door een gespecialiseerd team en kunnen deelnemen aan diverse hulpprogramma’s, zoals bijeenkomsten over zenuwpijn, vermoeidheid en lymfoedeem. Bovendien kunnen (ex)patiënten bijvoorbeeld hun conditie verbeteren via het bewegingsprogramma Herstel en balans of tips en adviezen krijgen over uiterlijke verzorging met het programma Goed verzorgd, beter gevoel.

Doel
De monitor Borstkankerzorg beoordeelt online de kwaliteit van de borstkankerzorg van ziekenhuizen. Dit kan borstkankerpatiënten helpen bij hun keuze voor een ziekenhuis. Doel van het lintje is patiënten hier nog extra in te ondersteunen.

Plaats een reactie