Tergooi verdubbelt aantal plaatsen Dagopname Geriatrie

Tergooiziekenhuizen heeft sinds vorige week het aantal plaatsen op de Dagopname voor geriatrische patiënten verdubbeld van twee naar vier plaatsen per dag. Op de dagopname Geriatrie krijgen oudere patiënten met een combinatie van lichamelijke klachten, geheugen- en bewegingsproblemen binnen een dag een diagnose en behandelvoorstel.

Stel, uw moeder woont zelfstandig alleen. Zij redt zich al jaren prima met wat hulp voor ‘het zware werk’ en incidenteel van u. De laatste weken kan zij het echter niet meer opbrengen om dagelijks te koken en is soms wat warrig. Ook is zij vorige week gevallen in de nacht bij de toiletgang. U vraagt zich dan mogelijk af of er een onderliggende aandoening is die de verklaring vormt voor deze achteruitgang en of dit mogelijk nog behandelbaar is. In zo’n geval kan een dagopname Geriatrie in Tergooiziekenhuizen uitkomst bieden. Een verwijzing voor zo’n dagopname verloopt via uw huisarts.

Onderzoek
Op de afdeling Dagopname Geriatrie worden oudere patiënten door verschillende zorgverleners (o.a. medisch specialist, fysiotherapeut, psycholoog) onderzocht. Bij oudere patiënten is vaak sprake van een combinatie van lichamelijke klachten, geheugen- en bewegingsproblemen. Deze combinatie kan leiden tot een afnemend vermogen van de oudere om voor zichzelf te zorgen.

Snel terecht
Bij een dagopname voor het specialisme Geriatrie vinden op één dag verschillende onderzoeken plaats. Deze worden afgerond met een gesprek waarin de conclusies en adviezen besproken worden door de arts. Zo wordt vermeden dat patiënten meerdere malen naar het ziekenhuis moeten komen voor verschillende onderzoeken. Ook kan in veel gevallen hiermee een opname van enkele dagen in het ziekenhuis worden voorkomen. Aanmelding voor een onderzoek op de Dagopname Geriatrie verloopt via de huisarts en kan over het algemeen binnen enkele dagen ingepland worden. Patiënten kunnen er dus snel terecht.

Plaats een reactie