Televisie als slaapmiddel

Een goede nachtrust in een hotelbed moet aan een aantal belangrijke voorwaarden voldoen. Dat wordt bevestigd door een wereldwijd onderzoek naar de slaapgewoontes van ruim 1000 reizigers, uitgevoerd door boekingssite Hotels.com. Voor veel hotelgasten is de televisie het belangrijkste middel tegen slapeloze nachten.

Meer dan de helft van de ondervraagde hotelgasten kijkt televisie om de slaap te kunnen vatten terwijl ruim een derde een boek leest. Een kleine 15 procent grijpt naar de minibar voor een alcoholische versnapering, nog eens 15 procent gaat over tot de liefdesdaad.

Een oncomfortabel bed is de grootste ergernis van hotelgasten (58 procent), gevolgd door lawaai van buiten het hotel (45 procent) en overlast van personeel en andere gasten (37 procent). Reizigers hechten veel waarde aan de kwaliteit van hotelbedden. Een te hard of te zacht matras is de meest gehoorde kritiek. Ook een tekort aan kussens en de aanwezigheid van vieze lakens leidt bij een groot deel van de ondervraagden tot slapeloze nachten.

Liefdesnacht
Spaanse reizigers zijn het meest actief op seksueel gebied tijdens een hotelverblijf. Ruim 60 procent van de Spanjaarden zegt het hotelbed te gebruiken om seks te hebben. Ook bij Denen (60 procent) en Zweden en Noren (48 procent) mondt een hotelovernachting relatief vaak uit in een vurige liefdesnacht. Bij Nederlanders is dat minder vaak het geval (39 procent).

Aziatische zeester
Het merendeel van de ondervraagden slaapt tijdens een zakenreis niet minder goed dan tijdens een vakantie. Meer dan de helft van de hotelgasten slaapt in een pyjama. Een kwart draagt alleen ondergoed en bijna 20 procent duikt naakt onder de wol. Met ruim 30 procent slapen de Noren het vaakst zonder kleren, bij Nederlanders ligt dit percentage met 12 procent veel lager. Veruit de meeste Europeanen slapen op hun zij. Het gros van de Aziaten daarentegen slaapt als een zeester, liggend op de rug met gespreide armen en benen.

Plaats een reactie