Telerevalidatie.nl voor thuis revalideren

Thuis revalideren? Dat kan in de toekomst met Telerevalidatie.nl. Deze vorm van thuistraining wordt op dit moment getest bij RMC Groot Klimmendaal. Een aantal cliënten met Parkinson en chronische pijn nemen nu deel aan de pilot Telerevalidatie.nl.

Een algemene inleiding van Revalidatie Medisch Centrum (RMC) Groot Klimmendaal.

Met Telerevalidatie.nl traint de cliënt thuis via het internet en wordt hij op afstand begeleid door een therapeut. Hij krijgt een individueel trainingsschema dat de therapeut voor hem opstelt, bewaakt en aanpast naar aanleiding van zijn persoonlijke resultaten. Deze resultaten kan de cliënt ook zelf inzien, zodat hij zijn eigen vooruitgang kan volgen. Daarnaast houdt de cliënt rechtstreeks contact met zijn therapeut via een berichtensysteem.

Het grote voordeel van Telerevalidatie.nl is dat de cliënt de vrijheid heeft om te oefenen wanneer hij wil, onafhankelijk van de planning van een therapeut of ruimte. Daarnaast bespaart de cliënt aanzienlijk op reiskosten en reistijd. Telerevalidatie.nl helpt zo de cliënt om in zijn eigen huis zijn lichamelijk functioneren te herstellen en te onderhouden. Deze vorm van thuistraining past uitstekend binnen de huidige trend van zelfmanagement en eigen verantwoordelijkheid van cliënten binnen het revalidatieproces.

Bij de pilot Telerevalidatie.nl zijn de drie revalidatiecentra RMC Groot Klimmendaal (Arnhem), Reade (Amsterdam) en Merem (Hilversum) en het onderzoeksinstituut Roessingh Research and Development (Enschede) betrokken. Zij testen de dienst gezamenlijk met cliënten met COPD, chronische pijn, reuma, Parkinson en astma. Het programma is per groep cliënten verschillend, omdat er voor iedere diagnose andere eisen worden gesteld.

Meer informatie
www.grootklimmendaal.nl

Plaats een reactie