Tekort aan voedsel, water en medicijnen in Syrië

Volgens vluchtelingen uit Syrië is er in hun thuisland een groot tekort aan voedsel, water en medicijnen. Dat vertellen de vluchtelingen bij aankomst in buurland Libanon aan medewerkers van Save the Children. Zieke kinderen krijgen geen medische hulp. Ook drinkwater is een schaars.

“De verhalen die we horen van Syrische vluchtelingen zijn hartverscheurend.”, aldus Marinke Ros, woordvoerder van Save the Children. “Mensen hebben onvoldoende voedsel om hun kinderen te eten te geven. De angst bij de kinderen is groot. Ze horen dagelijks het geluid van beschietingen en bomaanslagen. Veel kinderen zijn hun ouders kwijtgeraakt. Of nog erger: sommige kinderen hebben hun ouders voor hun ogen zien sterven. De verhalen van de vluchtelingen onderschrijven onze oproep om hulp te mogen verlenen in Syrië. We staan klaar om deze hulp te verlenen, zodra we hiervoor toestemming krijgen.”

Red hun leven. Red hun dromen. Red hun toekomst.

Save the Children stelt een bijdrage van 15.000 euro uit het KinderNoodhulpFonds beschikbaar voor noodhulp aan Syrische vluchtelingen in buurland Jordanië. We zorgen voor veilige plekken waar kinderen kunnen spelen en bieden psychosociale hulp aan getraumatiseerde kinderen. Ook zorgen we ervoor dat deze kinderen weer naar school kunnen. Meer hulp is nodig. Giro 809 staat open voor giften.

Vorige week lanceerde Save the Children de petitie ‘Stop het geweld in Syrië‘. Met de petitie roept Save the Children de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties op een einde te maken aan het geweld en te zorgen voor onmiddellijke en volledige toegang voor hulporganisaties. Wereldwijd hebben inmiddels meer dan 27.000 mensen hun handtekening gezet.

Plaats een reactie