Tekenradar.nl: verwachte tekenactiviteit en meldpunt tekenbeten

Voordat mensen de natuur ingaan, kunnen ze vanaf nu op de website www.tekenradar.nl kijken wat de verwachte tekenactiviteit is.

Hoe hoger de activiteit, hoe groter de kans om door een teek gebeten te worden en hoe belangrijker het is om te controleren op tekenbeten.

Melden
Daarnaast kunnen mensen op de website tekenbeten of een rode ringvormige uitslag melden. Ook kunnen zij verwijderde teken opsturen om te laten onderzoeken of de teek besmet is.

Verwachting tekenactiviteit
Tekenradar.nl geeft voor elke plaats in Nederland een tiendaagse verwachting voor het tekenactiviteitsniveau van de aanwezige teken weer. De verwachting geeft geen indicatie voor het totaal aantal teken op een bepaalde plaats. Er worden vijf categorieën voor tekenactiviteit onderscheiden: Minimaal, gering, middelmatig, hoog en zeer hoog.

De website Tekenradar.nl is een initiatief van Wageningen University en het RIVM.

1 gedachte over “Tekenradar.nl: verwachte tekenactiviteit en meldpunt tekenbeten”

  1. We hebben eeb teken explosie in de tuin. Blijken in de klimop te zitten die vanaf de buren over de hele schutting hangt. Onze huisdieren hebben elke dag wel meerdere teken. De gemeente Arnhem wil dit niet bestrijden om dat het geen openbaar groen is. Ik ga dus nu zelfs maar aan de slag met insectenspray. Jammer voor de andere insecten maar ik weet verder ook geen andere oplossing.

    Beantwoorden

Plaats een reactie