TeamAlert zet Bob in het zonnetje

Wie aanstaande zaterdag 14 juli 2012 naar discotheek Joy in Cadzand-Bad komt rijden en als nuchtere Bob weer vertrekt, wordt door TeamAlert in het zonnetje gezet.

Dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, komt namelijk op 14 juli namelijk met de ‘BobZone’ naar het feest Sense and Dance.

In april nog veroorzaakte een 25-jarige man uit de provincie (Vlissingen) een eenzijdig ongeval na rijden onder invloed. Uit een ademanalyse bleek hij vier keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. Zijn rijbewijs is ingenomen. Met twee verschillende Bobprojecten wil TeamAlert discotheek- en festivalbezoekers bewust maken van de risico’s van alcohol in het verkeer. Door de Bob in het zonnetje te zetten, laat TeamAlert de stappers weten dat het wordt gewaardeerd als iemand zijn verantwoordelijkheid neemt in het verkeer. Daarom mogen de Bobs bij vertrek blazen. Zijn de feestgangers nuchter gebleven, dan worden ze beloond met een tas vol gadgets. De actie wordt uitgevoerd in opdracht van het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ).

TeamAlert Streettalk Vlissingen

TeamAlert richt zich met de BobZone op jongeren die na het uitgaan nog met de auto naar huis rijden. Voorlichtingsmedewerkers, leeftijdsgenoten van het uitgaanspubliek, vragen de bezoekers van het feest wie de Bob is. De Bobs krijgen een stempel waaraan ze te herkennen zijn en mogen voor vertrek een blaastest ondergaan. De Bobs die inderdaad nuchter zijn gebleven, worden bedankt met een tas vol gadgets. Daarnaast krijgt de vriendengroep uitleg over de Bobbepaler, een grappige smartphone app waarmee onderling bepaald kan worden wie de Bob wordt, en ontvangen zij een extra gadget mede mogelijk gemaakt door Volkswagen Rijbewijs. De ‘valse Bobs’, degenen die toch teveel hebben gedronken, krijgen het advies om een taxi te bestellen.

Bob is Koning
Naast de BobZone organiseert TeamAlert het project ‘Bob is Koning’. Bij Bob is Koning spreken twee lakeien van TeamAlert vriendengroepen bij binnenkomst aan met de vraag wie zijn of haar vrienden veilig naar huis rijdt. Deze Bob wordt gekroond en mag samen met de vrienden op de foto. Zij kunnen bedankjes op het passe-partout van de foto schrijven. Als de Bob aan het eind van de avond 0,0 promille blaast, krijgt hij of zij de foto met passe-partout mee naar huis als dank voor de veilige terugrit.

Plaats een reactie