Team KING Broodje steunt kankeronderzoek

Team KING gaat vanaf 3 juni in 17 supermarkten in de Kempen broodjes verkopen. Het broodje heet: Team KING Vezelrijk Melkbroodje. De broodjes zijn verpakt à 6 stuks en kosten per zak € 1,79. Ze worden opgenomen in het vaste assortiment van de supermarkten. Van iedere zak broodjes gaat € 0,25 naar het project ‘Team KING Research Nurse’.  Dit project onderzoekt nieuwe behandelmethoden tegen kanker. De broodjes worden dagelijks vers gebakken door Verhoeven Bakkerij in Veldhoven.

Stichting Team KING is opgericht in 2009, met als hoofddoel het inzamelen van geld ten behoeve van de strijd tegen de gevolgen van kanker. Het hoofddoel voor 2010 is het sponsoren van een Research Nurse in samenwerking met het Maxima Medisch Centrum Eindhoven/Veldhoven. De totale kosten per Research Nurse bedragen circa € 60.000,- per jaar. Kijk voor meer informatie op www.TeamKING.nl.

Team KING Research Nurse

Het streven van het MMC en de Stichting Team KING is om voor de meest voorkomende vormen van kanker een Research Nurse aan te stellen binnen de afdeling Oncologie van het MMC.

Een Research Nurse is een gespecialiseerde verpleegkundige die zich bezig houdt met nieuwe en vooruitstrevende behandelmethoden tegen kanker. Met als uiteindelijk doel de algehele behandeling van de ziekte naar een hoger niveau te tillen en de overlevingskans voor mensen met kanker te vergroten.

Naast de zorgverlening voor de patiënt, houdt de verpleegkundige zich bezig met de coördinatie, planning en uitvoering van het onderzoek. Evenals de communicatie en organisatie met betrekking tot participerende disciplines op zowel nationaal als internationaal vlak.

Deze meest voorkomende vormen van kanker waarvoor een Research Nurse nodig is, zijn:

?         Borstkanker

?         Kanker op het gebied van maag, darm en lever (betreft slokdarm, maag, alvleesklier, lever, dikke darm en endeldarm)

?         Kanker aan of bij de urinewegen (betreft nier, blaas, prostaat en teelbal)

?         Longkanker

De totale kosten per Research Nurse bedragen circa € 60.000,- per jaar. Voor 4 Research Nurses (voor iedere vorm van kanker één) komt het bedrag op totaal € 240.000,- per jaar.

Deelnemende supermarkten

Het Team KING Vezelrijk Melkbroodje, verpakt per 6 stuks à € 1,79, is vanaf 3 juni verkrijgbaar bij de volgende supermarkten:

AH Van Doormalen Aalst Den Hof
AH Van Doormalen Waalre De Bus
AH Van Doormalen Veldhoven Schaatsemaker
AH Van Doormalen Eindhoven Strijpsestraat
AH Van Doormalen Eindhoven Leenderweg
AH Cassandraplein Eindhoven Cassandraplein
C-1000 Winters Aalst Hortensialaan
C-1000 Eersel Eersel Willibrorduslaan
C-1000 Bergeijk Bergeijk Elsenhof
C-1000 Zwijsen Eindhoven Gemmastraat
Spar Walter Veldhoven Kruisstraat
Plus Van Reijen Eersel Nieuwstraat
Plus Van Reijen Veldhoven Dommelshei
Plus Ton Henst Best Rendierhei
Plus Brouns Dommelen Van Bruhezedal
Plus Erwin Kenter Best Den Ekker
Plus Grimberg Veldhoven Grassavanne

Plaats een reactie