Tauw breidt positie in olie- en gasindustrie verder uit

Tauw heeft een belang van 15 procent genomen in het Italiaanse milieuadviesbureau STEAM. Ook heeft het internationale advies- en ingenieursbureau een nieuwe dochteronderneming opgericht, Tauw Oil & Gas. Met beide stappen bouwt Tauw zijn positie als milieuadviseur voor de internationale olie- en gasindustrie verder uit. Vooral in de transitie van olie naar multi energy, en de daarbij behorende ontmanteling en sanering van traditionele raffinaderijen, ziet Tauw grote kansen.

STEAM is gespecialiseerd in MER-studies en milieuvergunningen voor onder meer de olie- en gasindustrie en de chemie. Het bedrijf uit Pisa telt vijftien medewerkers en is opgericht in 1987. Tauw heeft sinds 2000 al een eigen vestiging in Italië. Dit kantoor in Milaan telt twintig medewerkers en heeft een sterke positie in environmental due diligence, bodem en grondwater, onder meer in de sectoren chemie, automotive en food.

Tauw Group zal op termijn een meerderheidsbelang in STEAM verwerven. Beide organisaties werken al sinds twee jaar nauw samen. Op de Italiaanse milieuadviesmarkt wil Tauw zich ontwikkelen tot topspeler. De komende drie jaar ligt de nadruk van Tauw Italië op een sterke groei en verbetering van de zichtbaarheid in de Italiaanse markt. De focus zal liggen op de multinationale industrie, in het bijzonder de internationale olie- en gasmarkt.

Tauw Group heeft daarom vorige week de start-up Tauw Oil & Gas opgericht. De nieuwe dochteronderneming gaat zich vanuit Sicilië richten op milieuadvisering aan de internationale olie- en gasindustrie, zowel in Europa als het Midden-Oosten. Sicilië vormt een belangrijke schakel in de Europese olie- en gasindustrie. Deze industrie staat voor een belangrijke transitie, zegt ir. Bram de Borst, CEO van Tauw Group.

“De olie- en gasindustrie beschikt nog over een groot aantal traditionele raffinaderijen. Door de overgang naar schonere en hernieuwbare technologieën moeten wereldwijd grote aantallen energiecentrales worden gerenoveerd, aangepast en vervangen door multi energy-faciliteiten. In de olie- en gassector wordt zwaar geïnvesteerd in de ontwikkeling van deze alternatieve technologieën. Voor zulke projecten is specifieke kennis vereist. Wij hebben die in huis. We zien dan ook grote kansen bij het assisteren van de industrie in deze majeure transitie.”

Plaats een reactie