Taskforce voedselvertrouwen ingesteld

Het bedrijfsleven in de vleesindustrie (van boeren tot supermarkten) heeft samen met staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken en minister Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport afgesproken een Taskforce voedselvertrouwen in te stellen om het vertrouwen van de consument in het voedsel te behouden.

supermarkt

“Deze Taskforce gaat onder andere verkennen wat er nog meer gedaan kan worden om de ‘zwakke schakels’ in de voedselketen op te sporen en effectiever te bestraffen”, aldus staatssecretaris Dijksma. Verder gaat de Taskforce voorstellen doen hoe de keten in de voedselvoorziening verkort kan worden, hoe het kwaliteitssysteem van het bedrijfsleven en de informatie tussen de overheid en het bedrijfsleven verbeterd kan worden.

Incidenten
De afgelopen weken heeft er in de vleessector een aantal incidenten plaats gevonden, zoals paardenvlees vermengd met rundvlees terwijl dat niet op het etiket stond, en met aflatoxine besmette maïs in veevoer. Allemaal incidenten die het vertrouwen in de sector, en daarmee ook het vertrouwen van de consument in het voedsel, niet bevorderen. Vandaar dat staatssecretaris Dijksma het initiatief heeft genomen voor een gesprek met de vleessector.

Plaats een reactie