Tap gratis kraanwater in een ideaal flesje

Vandaag, op wereld waterdag, is in Haarlem de winnaar van de Dopper ontwerp wedstrijd bekend gemaakt. Actrice Monique van der Werff, altijd zeer betrokken bij duurzame projecten, heeft hiervoor haar medewerking verleend. De Dopper is een initiatief om van kraanwater de nr. 1 dorstlesser te maken en om er voor te zorgen dat de berg plastic afval kleiner wordt. Dagelijks worden in Nederland meer dan 500.00 flesjes weggegooid. Door dit duurzame flesje te gebruiken wil de Dopper dit ver terug dringen. Daarnaast is Nederlands kraanwater het lekkerste en beste drinkwater van de wereld.

Verschillende industriële ontwerpers deden vrijwillig mee aan een ontwerpwedstrijd om een duurzaam flesjete ontwerpen waarmee je gezien wilt worden deze zomer. Het winnende ontwerp zal vanaf deze zomer te koop zijn in heel Nederland. Met de aanschaf van het flesje help je mensen in ontwikkelingslanden aan veilig drinkwater, omdat een deel van de opbrengst naar de internationale gezondheidsorganisatie Simavi gaat. Daarnaast is er de speciaal  ontwikkelde Dopper-app waarmee je locaties kunt vinden waar je gratis kraanwater kunt tappen.

‘Lekker Hollands kraanwater verdient volgens de Dopper een mooi, duurzaam flesje.’, zegt Dopper-initiatiefnemer Merijn Everaarts van Harlem Legacy. ‘Dat veel mensen het daarmee eens zijn, merkte ik al tijdens de flashmobs voor kraanwater, die we aan het begin van dit jaar organiseerden. Die trokken honderden mensen die iets willen doen aan de berg plastic-afval van flesjes. En: die liever geen geld verspillen aan gebotteld water. We hebben vervolgens een wedstrijd uitgeschreven om het ideale hervulbare flesje te ontwerpen. Het heeft echt indruk op me gemaakt dat een aantal talentvolle industriële ontwerpers meededen, gewoon voor de eer en uit betrokkenheid. Bij de inzendingen zaten verschillende bruikbare ontwerpen waar we echt blij van werden. Het winnende ontwerp voldoet helemaal aan de wensen voor dé Dopper: duurzaam, gemakkelijk schoon te maken en echt mooi. Want een bidon, daar zie ik nog niet heel Nederland mee lopen. Ik wil dit ontwerp nog voor de zomer op de markt hebben, zodat iedereen deze zomer massaal aan het kraanwater kan.’

Dopper APP
Tijdens de bekendmaking van het winnende ontwerp lanceerde de Dopper ook de  Dopper app voor mobiele telefoons. Met die app vind je gratis watertappunten over de hele wereld. Van waterfonteintjes (“happertjes”) tot restaurants waar ze gratis water schenken. Ook vind je winkels waar je even mag bijtappen en kantoren van de meest uiteenlopende bedrijven of particulieren die graag even de kraan open draaien om een flesje bij te vullen. Everaarts: ‘De Dopper-app is net als kraanwater gratis, maar er zit een knop op om heel eenvoudig te doneren aan Simavi. Zij werken samen met moeders in ontwikkelingslanden aan veilig drinkwater voor het hele gezin. Ik hoop natuurlijk dat heel veel gebruikers die knop zullen gebruiken.’

Monique van de Werff
Monique van de Werff (1992) is actrice uit Haarlem, bekend van onder andere Zoop en Onderweg naar Morgen. Ook speelt ze regelmatig in theatervoorstellingen en is nu in voorbereiding op haar eigen theater productie ‘Veronika besluit te sterven’. Monique heeft veel affiniteit met duurzaamheid en werd in 2007 verkozen tot meest sexy vegetariër.

Meer informatie: www.dedopper.nl

Plaats een reactie