Tanzania wint aan populariteit als bijzondere reisbestemming

Tanzania was tot zo’n 10 jaar geleden een redelijk onbekende toeristische bestemming. Inmiddels ontdekken steeds meer reizigers de natuurlijke schoonheid van het Afrikaanse land. Vorig jaar ontving Tanzania al 794.000 internationale toeristen en voor dit jaar wordt er een groei verwacht tussen de 13 en 26 procent.

Ook onder Nederlanders geniet Tanzania de laatste jaren meer bekendheid; rond 17.000 mensen ervaren jaarlijks de pure Afrikabeleving die het land biedt. De combinatie van diverse nationale parken, wildlife en de authentieke bevolking maken de bestemming zo bijzonder. Dit blijkt uit gegevens van het Tanzaniaanse ministerie voor Toerisme, onderzocht door reisorganisatie Explore Tanzania.

Tanzania speelt zich de laatste jaren steeds meer in de kijker als een van de mooiste Afrikaanse bestemmingen. Het land heeft zichzelf tot doel gesteld jaarlijks 1 miljoen toeristen te ontvangen. Door de wereldwijde financiële crisis is er een kleine teruggang geweest, maar voor 2011 komt het doel weer in zicht. In 2010 ontving Tanzania bijna 800.000 bezoekers en het ministerie voor Toerisme verwacht voor 2011 tussen de 900.000 en 1 miljoen toeristen te kunnen verwelkomen.

Nederlanders in Tanzania
Ook steeds meer Nederlanders omarmen het Afrikaanse land als vakantiebestemming. Sinds 2000 is het aantal reizigers richting Tanzania verdubbeld van 8.500 tot gemiddeld 17.000 over de afgelopen jaren. Nederland staat daarmee op de 10e plek van landen die de meeste toeristen naar Tanzania brengen. Het verblijf van de Nederlandse toerist duurt gemiddeld 12 dagen. Hun uitgaven hangen af van het feit of er een arrangement geboekt is of niet; bij een arrangement is de gemiddelde besteding per nacht 210 US dollar, zonder arrangement is dat 109 US dollar.

Ervaring voor het leven
De gegevens van reisorganisatie Explore Tanzania bevestigen het beeld dat Tanzania als vakantiebestemming in populariteit toeneemt. De omvang van het aantal boekingen van deze organisatie, die in 2002 is opgericht, is uitgebreid van 22 mogelijke reizen in 2003 tot maar liefst 95 in 2010. Marjolijn Duller-Pronk, oprichtster en eigenaresse van Explore Tanzania: “Tanzania is een bijzondere en ondanks het toegenomen aantal reizigers nog altijd exclusieve bestemming. Wij willen de reizigers in contact brengen met puur Afrika. Onze reizen zijn midden in de natuur georganiseerd met respect voor het land, de dieren en de bevolking. De safarireizen die wij bieden, blijven weg van de gebaande paden en staan garant voor een echte, diepe ervaring die verrijkt en een leven lang.

Ultimate Africa
National Geographic Channel besteedt ook geregeld aandacht aan Tanzania. Serengeti Nationaal Park kwam onder de aandacht in de serie Great Migrations en binnenkort wordt de serie Ultimate Africa uitgezonden. In dit programma wordt Jean du Plessis gevolgd, een bijzondere gids met wie Explore Tanzania samenwerkt. Ultimate Africa is bovendien mede tot stand gekomen dankzij Explore Tanzania. Deze zomer zendt National Geographic wekelijks de serie uit. De eerste uitzending is op 2 juli 2011 om 10:00 uur.

1 gedachte over “Tanzania wint aan populariteit als bijzondere reisbestemming”

  1. Tanzania heeft nu werd de meest populaire bestemming reizen in Afrika. Het is een van de populairste bestemming van wilde dieren en beroemd voor safari reizen. Het heeft prachtige natuur schoonheid. Serengeti National Park is de belangrijkste toeristische attractie in Zuid-Afrika. Dit park is beroemd om zijn natuur en dieren. Dus als je van plan bent uw Safari reis deze bestemming is perfect voor je.

    Beantwoorden

Plaats een reactie