Tante, eindelijk is er een boek voor coole tantes!

Op 5 september 2011 verschijnt het boek ‘Tante!’. Dit handboek voor coole tantes is een must have voor alle tantes (in wording) in Nederland. Het tanteboek in handtasformaat is vrolijk vormgegeven en staat vol praktische tips en persoonlijke tante anekdotes.

De inhoud
Het tanteboek bevat acht hoofdstukken: ‘De geboorte van een tante’, ‘Oppassen en logeren’, ‘Leuke dingen doen’, ‘Verjaardagen’, ‘Feestdagen en tradities’, ‘Aan tafel’, ‘Een goed gesprek’ en ‘Taboes en irritaties’. Natuurlijk staat het ook boordevol praktische en inspirerende tips en typische tante anekdotes. De hoofdstukken zijn aangevuld met acht spetterende ‘tante spreads’: interviews met foto’s van tantes mét hun neefjes en nichtjes.

Waarom een boek voor tantes?
“Tantes. Een vergeten categorie tussen de steeds maar groeiende boekenberg voor papa’s, mama’s, opa’s en oma’s. Terwijl er, als je er op let, ontzettend veel trotse tantes zijn, die nooit een mama-opvoed-kinderboek zullen kopen of lezen. En als je die trotse tantes vraagt naar verhalen, komt er veel leuks boven tafel. Herkenbaar, soms zelfs hilarisch. Het was dus hoog tijd voor een handboek voor tantes. En er moet een nationale tante-dag komen”, zegt Marijke. Omdat Marijke geen ‘schrijfdrang’ had en Florien wel, ontstond dit fleurige Tante-duet. Met als resultaat dit vrolijke en praktische tanteboek.

Stichting de Koektrommel van Tante Yo
Een deel van de opbrengst gaat naar de Stichting ‘De Koektrommel van Tante Yo’. Deze stichting zet zich in voor ‘kinderen met een deukje’. De stichting biedt kinderen en jongeren van 0 tot 23 jaar niet alleen financiële steun, maar ook kennis en kansen die normaal gesproken buiten hun bereik liggen. Een extraatje: een koekje uit de Koektrommel van Tante Yo.

De makers
Florien is tante van vijf nichtjes: Sophie (7), Fleur (3), Victoria (5), Charlotte (3) en Leonore (1). Marijke is tante van Tijn (8) en Sophie (6). Echte tante-ervaringsdeskundigen dus. Marijke is professioneel ideeënbedenker en doet het projectmanagement rondom dit boek. Florien is freelance copywriter en communicatieadviseur. Zij is gespecialiseerd in food & lifestyle en schrijft voornamelijk voor vrouwenplatforms. Florien is de auteur van het tanteboek en begeleidde het vormgevingsproces.

Boekgegevens
– Tante! Handboek voor coole tantes
– Marijke Krabbenbos & Florien van Basten Batenburg
– ISBN: 978-94-90085-00-1 (NUR 451)
– Prijs: € 14,95
– Boekwebsite: www.tanteboek.nl

1 gedachte over “Tante, eindelijk is er een boek voor coole tantes!”

 1. L.S.,

  Ik heb het bericht over het “Tanteboek” in de Telegraaf van 27 aug. jl. gelezen. Het geheel kwam mij over als “weer een overbodig boek” én als aanmatigend.
  Waarom zou iemand die geen eigen kinderen heeft, niet goed functioneren als tante? Je doet niet alleen opvoedervaring op als ouder of uit een boekje. Met gezond (boeren)verstand, redelijkheid en invoelingsvermogen kun je heel ver komen. En..als ouder mag je fouten maken, dat mag dan ook als tante, dat hoort erbij.
  Ik vind uw opmerkingen overigens ook beledigend naar mensen die beroepsmatig met kinderen werken, juist zij beschikken over heel veel – en veel meer dan u – over opvoedkundige ervaring. En dat geldt evenzeer voor ooms, dus mocht u ook voor hen een boek willen (laten) schrijven: niet doen.
  Wellicht vindt u dat ik te vroeg reageer (want voor lezing van het boek), maar het betreffende artikel wekt mijn weerzin op i.p.v. nieuwsgierigheid, dus ik zal het niet lezen. Ik ga gewoon door met mijn neefjes, nichtjes, achternichtjes, achterneefje en elk ander kind in mijn omgeving op mijn manier tegemoet te treden. Dat blijft één groot feest!

  eam. nieboer

  Beantwoorden

Plaats een reactie