Tandplak beter te bestrijden met mondwater

Voor een gezond gebit is het belangrijk om ook de conditie van het tandvlees op peil te houden. En met de juiste voorzorgsmaatregelen is tandplak, de bron van geïrriteerd tandvlees, grondig aan te pakken. Uit klinisch onderzoek is naar voren gekomen dat het nieuwe mondwater van Parodontax tot ruim drie keer meer tandplak verwijdert dan met tandenpoetsen alleen. Een groot deel van de Nederlanders denkt dat hard poetsen de oorzaak is van geïrriteerd tandvlees. Een misverstand, tandvlees raakt pas geïrriteerd als er sprake is van tandplak die niet goed wordt verwijderd. En tandplak is door een zorgvuldige mondverzorging te bestrijden.

Tandplak is een kleverig, nauwelijks waarneembaar, witgeel laagje. Dit laagje zit overal op de tanden en kiezen en ook tussen tanden en kiezen. Het is belangrijk om de mond ook schoon te houden op de moeilijk bereikbare plekken, zoals tussen tanden en kiezen en op de overgang van tanden en kiezen. De bacteriën in tandplak zorgen dat tandvlees geïrriteerd raakt. Niet verwijderde plak kan hard worden en verkalken tot tandsteen. En aan tandsteen hecht zich gemakkelijk weer nieuwe plak. Het hele tandvlees kan geïrriteerd zijn, maar ook plaatselijk, bijvoorbeeld tussen twee tanden of kiezen. Geïrriteerd tandvlees doet zelden pijn, maar het tandvlees is meestal wel gevoelig als het wordt aangeraakt. Zoals bij het tandenpoetsen, stoken en flossen.

Om tanden en tandvlees in goede conditie te houden of te krijgen, is het dagelijks verwijderen van tandplak noodzakelijk. Voor een goede mondverzorging vormen een regelmatig bezoek aan tandarts of mondhygiënist en twee keer per dag tandenpoetsen (met een goede tandpasta) de basis. Het gebruik van Parodontax mondwater is hierop een goede aanvulling. Door na het tandenpoetsen de mond te spoelen, wordt er tot ruim drie keer meer tandplak verwijderd dan met poetsen alleen. Daarnaast geeft Parodontax mondwater tanden en tandvlees een antibacteriële beschermlaag.

Over Parodontax
Uit onafhankelijk marktonderzoek* blijkt dat Parodontax voor tandartsen en mondhygiënisten de eerste keuze is bij geïrriteerd tandvlees. Naast tandpasta heeft Parodontax nu ook mondwater dat tandplak verwijdert.
Het verwijderen van tandplak helpt geïrriteerd tandvlees te bestrijden.

Plaats een reactie