Tanden rechtzetten met de Onzichtbare Beugel in 7 maanden

Tandenclinic Perfectsmile biedt vanaf april een behandeling van slechts 7 maanden met de onzichtbare beugels van Invisalign uit de VS. Een spectaculaire vooruitgang in de orthodontie, omdat het simpelweg rechtzeten van tanden tot nu toe vaak lang duurde en behoorlijk ingrijpend was. Invisalign bestaat uit een transparant bitje. Gemaakt van plastic en zo goed als onzichtbaar. Ideaal voor mensen die wel een mooi en regelmatig gebit willen, maar dan wel zonder de bekende ijzerwarenwinkel in hun mond.

De beugel ziet er uit als een minivariant van de gebitsbeschermers die hockeyers dragen. Het werkingsprincipe is verder gelijk aan die van andere type beugels: door constante gelijkmatige druk breekt bot aan de ene kant van de tand af en groeit het aan de andere kant weer aan. Hierdoor wordt de tand verplaatst.

Maar het bijzondere aan de kunststof beugel is dat vooraf een computersimulatie wordt gemaakt. Daarin kan op het scherm al precies worden gezien wat het resultaat van de behandeling zal worden. Teleurstelling is dus bijna uitgesloten.

Om de twee weken krijgt de patiënt een nieuw setje bitjes (Invisalign zelf noemt deze overigens aligners). Deze moeten dag en nacht worden gedragen. De verhuizing van de tanden gaat met kleine, gelijkmatige stapjes tot zo’n kwart milimeter.

Vanaf april is in Nederland ook een korte behandeling van slechts 7 maanden beschikbaar. Natuurlijk is deze niet voor iedereen weggelegd, maar bijvoorbeeld patiënten bij wie een eerdere beugelbehandeling is teruggelopen of waar spleetjes tussen de tanden ontstaan zijn prima kandidaten. Overigens is soms een (gedeeltelijke) vergoeding van de verzekeraar mogelijk. Hiervoor is dan natuurlijk wel een tandartsdekking nodig.

Naast de Lite-behandeling is nu ook een Teen-versie beschikbaar. Daarmee zijn tieners ook eindelijk verlost van hun beugelbekkies, want Invisalign Teen is net zo onzichtbaar als de volwassenen versie.

Mochten bepaalde tieners de bitjes toch niet zo zien zitten, dan is een extra controle ingebouwd. In de beugeltjes is een klein, blauw bolletje ingebouwd. Daarmee is precies na te gaan hoelang de bitjes zijn gedragen. Het bolletje zal verkleuren zodra het lang genoeg is gedragen.

Perfectsmile werkt met een intake waarin de situatie wordt beoordeeld en foto’s worden gemaakt. Op basis daarvan zal een behandelplan worden samengesteld.

Meer informatie op: www.perfectsmile.nl/invisalign

1 gedachte over “Tanden rechtzetten met de Onzichtbare Beugel in 7 maanden”

  1. ik heb een tand die naar voren staat, de tand naast mn hoektand en voortand.
    kan deze ook rechtgezet worden dmv deze “beugel”?

    Beantwoorden

Plaats een reactie