Tandartspraktijk Van Nirway BV in Zaltbommel mag weer open

0
546

In tandartspraktijk Van Nirway BV in Zaltbommel mogen weer patiënten behandeld worden. De eigenaar van de praktijk heeft een bevoegde tandarts in dienst genomen die de patiënten zal behandelen. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) bekend gemaakt.

Op 22 september liet de inspectie een man door de politie arresteren omdat deze onbevoegd tandheelkundige handelingen verrichtte. Hij was in Nederland niet geregistreerd als tandarts. De inspectie betrapte de man op heterdaad terwijl hij een patiënt aan het behandelen was. Daarnaast constateerde de inspectie dat het slecht gesteld was met de hygiëne, zoals het schoonmaken en steriliseren van de gebruikte instrumenten. Ook werden verlopen medicijnen aangetroffen en medicamenten die in Nederland niet gebruikt mogen worden.

Tijdens een recent bezoek heeft de inspectie vastgesteld dat in de praktijk inmiddels de randvoorwaarden voor het leveren van verantwoorde zorg aanwezig zijn. Dit geldt in het bijzonder voor het reinigen, desinfecteren en steriliseren van de instrumenten. De inspectie heeft daarom toestemming gegeven om bij Nirway BV weer patiënten te laten behandelen.