Tandartspraktijk ’t Plein Kerkdriel Beste Calibris Stagebedrijf 2010

Tandartspraktijk ’t Plein in Kerkdriel is vandaag uitgeroepen tot het Beste Calibris Stagebedrijf in de sector Assisterenden Gezondheidszorg (AG). Dit gebeurde tijdens het congres ‘AG 25 jaar’ dat vandaag in congrescentrum De Werelt in Lunteren plaatsvindt ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de opleiding AG in Nederland. Andere genomineerden waren huisartsenpraktijk dr Takens en dr Zuidwijk in Zwolle en Loosduinse Apotheek in Den Haag.

Lex Eschauzier, manager Marketing & Communicatie bij Calibris, maakte de winnaar bekend en reikte een bronzen sculptuur uit aan Kea Lambregts, praktijkopleider van de tandartspraktijk. Stagiaire Nina van Wordragen ontving een filmcamera als beloning voor haar inzet. Zij had haar stagebedrijf voorgedragen voor de prijs. “Wij vinden het niet alleen belangrijk om te investeren in ons huidig personeel, maar ook in ons toekomstig personeel. Daarom is opleiden in de praktijk essentieel en zijn wij extra blij met deze prijs!” reageerde een enthousiaste Lambregts”.

Juryvoorzitter Ramon van den Berg, landelijk strategisch adviseur bij Calibris, benadrukte dat alle drie genomineerden in aanmerking voor de titel konden komen. “Als jury letten we niet alleen op de manier waarop de stagiaire werd begeleid. We keken ook naar de leermogelijkheden voor de stagiaire en naar haar bijdrage aan het stagebedrijf.”

De jury bestond uit vertegenwoordigers van Calibris, roc’s en de branchepartijen Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA), Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (NMT) en Stichting Bedrijfsfonds Apotheken (SBA).

De stagiaires die hun stagebedrijf hadden voorgedragen, hadden zelf een filmpje gemaakt en kort schriftelijk toegelicht waarom hun stagebedrijf het beste was. Uit de inzendingen koos de jury drie genomineerden. Vervolgens kon er via www.bestecalibrisleerbedrijf.nl gestemd worden op een van de genomineerden. Tandartspraktijk ’t Plein kreeg de meeste stemmen.

Calibris
Als kenniscentrum voor leren in de praktijk in Zorg, Welzijn en Sport is Calibris verantwoordelijk voor erkenning van leerbedrijven en vaststelling van kwalificaties. In het verlengde van deze wettelijke taken ligt een expertise die veel meer omvat. Calibris verkent de markt. Brengt landelijk en regionaal betrokken partijen bijeen. Initieert maatschappelijk relevante projecten. Ontwikkelt innovatieve en effectieve oplossingen. Alles gericht op één doel: meer balans en dynamiek op de arbeidsmarkt. Zo levert Calibris een waardevolle bijdrage om beroepspraktijk en beroepsonderwijs soepel op elkaar aan te laten sluiten.

Plaats een reactie