Talentenvertaler.nl lanceert nieuwe website

Staatssecretaris Paul de Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft vandaag de nieuwe versie van de Talentenvertaler gelanceerd. De Talentenvertaler is een online instrument waarmee bezoekers door hun eigen talenten in te vullen, op beroepensuggesties worden gewezen.

De Talentenvertaler is onderdeel van de campagne ‘ik kan’ van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Deze campagne loopt sinds oktober 2008 en bevordert dat mensen een flexibele blik hebben op hun mogelijkheden op de arbeidsmarkt. In deze campagne wordt niet uitgegaan van de beperkingen die mensen hebben of ondervinden, maar juist van hun kwaliteiten. Om de ‘ik kan’ campagne en Talentenvertaler bij een breed publiek bekend te maken, worden vanaf vandaag nieuwe radio-en televisiespots gelanceerd.

De nieuwe Talentenvertaler is uitgebreid met een extra hulpmiddel voor het bedenken van talenten en met adviezen over sollicitaties en opleidingen. De Talentenvertaler biedt ook de mogelijkheid om vanuit de beroepensuggesties die worden aangereikt, rechtstreeks door te klikken naar vacatures op werk.nl.

Dit online instrument is bedoeld om de kansen van werkenden en werkzoekenden op de arbeidsmarkt te vergroten en ze uit te dagen om anders te kijken naar hun mogelijkheden. Mensen kunnen de resultaten van de Talentenvertaler opslaan in een ‘Talentenkaart’ en deze uitprinten om bijvoorbeeld bij hun cv te voegen. Een goed beeld van de eigen capaciteiten vergroot de kans op het vinden van een passende baan.

Uit eerder onderzoek is gebleken dat 1 op de 10 bezoekers van de Talentvertaler na het invullen daadwerkelijk op zoek gaat naar een (nieuwe) baan. Ruim een half miljoen Nederlanders voerden sinds de lancering van de Talentenvertaler in maart 2009 in totaal 1,2 miljoen talenten in. Naast ‘lesgeven’ worden ook ‘met mensen praten’ ‘luisteren’, ‘mensen helpen of verzorgen’ door veel bezoekers ingevuld. Creatieve talenten als ‘tekenen’, ‘schrijven’ en ‘zingen’ zijn goed voor ruim een vijfde van de ingevulde talenten.

1 gedachte over “Talentenvertaler.nl lanceert nieuwe website”

  1. Ik merk dat de nieuwe website een groot succes is….want ik kan hem niet bereiken……ik probeer het over een paar weken nog een keer!

    Beantwoorden

Plaats een reactie