!SYOU brengt co-designed sneakers naar Nederland

Wat gebeurt er als je kunstenaar Wilfried de Paul, fotograaf Fran(cc)ois Ouédraogo en schrijfster Ramata Soré uit Burkina Faso laat samenwerken met Europese designers en Nederlandse topfotografen zoals Petrovksy en Ramone? Dan krijg je !SYOU, een unieke co-designed sneaker. Na de pre-launch tijdens het gerenommeerde TEDx Amsterdam, is !SYOU vanaf 10 mei gelimiteerd in Nederland te koop. !SYOU, A new way to walk.

Met een open vliegticket en een koffer vol inspiratie en nieuwsgierigheid trekt !SYOU de wereld over op zoek naar jong creatief talent. Onze eerste stop was Burkina Faso. Daar ontmoetten we kunstenaar Wilfried de Paul. Zijn gewaagde illustraties verwerkten we in het design van onze eerste collectie sneakers. Ook hebben we kennis gemaakt met fotograaf Fran(cc)ois Ouédraogo en schrijfster Ramata Soré. Hun fotografie- en schrijftalent sieren onze site en blog. Zo is www.isyou.com niet alleen een online sneaker store, maar ook een internationaal creatief platform. Voor de tweede collectie zijn we onderweg naar Colombia, waar we wederom een samenwerking aangaan met lokaal creatief talent.

Sneakers met idealen
!SYOU staat voor mooi design, maar ook voor goede en eerlijke materialen. Zo wordt biologisch katoen uit Burkina Faso lokaal omgetoverd tot !SYOU veters. Het ontwerpen van de sneakers gebeurt op basis van gedeelde passie voor vormgeving. De Amsterdamse socialdesign studio Butterfly Works ondersteunt !SYOU bij het vinden van wereldwijd talent en zorgt voor de duurzame en gelijkwaardige samenwerking. Zij zorgen er ook voor dat tien procent van de opbrengst ten goede komt van de co-designers en wordt besteed aan advies en begeleiding.

Meer dan een goed idee
!SYOU is een initiatief van Merijn ten Thije, afgestudeerd bedrijfskundige en ondernemer. Samen met een groep jonge, getalenteerde mensen koppelt hij zijn internationale idealen aan een gezonde handelsgeest. !SYOU gelooft dat goed ontwerp grenzen overstijgt en wereldburgers verbindt.

Waar te koop
!SYOU is vanaf 10 mei online verkrijgbaar in vier heren- en vier damesmodellen, via www.isyou.com.

Pop-up store
De lancering van !SYOU wordt op zondag 9 mei op speciale wijze gevierd tijdens een eendaagse pop-up store in de Negen Straatjes in Amsterdam. Van 12 uur tot 20 uur is iedereen welkom op de Hartenstraat 34, om de sneakers te bekijken en eventueel één van de eerste 600 paar te bemachtigen. Dit alles onder het genot van drankjes en muziek van verschillende special guests.

Blijf op de hoogte via: Facebook

Klik op de afbeelding om deze te vergroten:

Plaats een reactie