Symposium Sportgeneeskunde in het UMCG

0
611

In het Universitair Medisch Centrum Groningen vindt op woensdag 7 oktober het symposium plaats ‘Van sportveld tot kliniek’, over actualiteiten in de sportgeneeskunde. Het doel van het symposium is om de huidige stand van de wetenschap op het gebied van de sportgeneeskunde door te geven aan de sportpraktijk. Vanuit een wetenschappelijk perspectief worden verschillende blessures nader belicht; zowel behandeling als preventie van blessures. Het symposium is vooral bedoeld voor sportmasseurs, sportverzorgers, coaches en andere direct betrokkenen bij de verzorging en behandeling van top- en breedtesporters. In het Universitair Medisch Centrum Groningen vindt op woensdag 7 oktober het symposium plaats ‘Van sportveld tot kliniek’, over actualiteiten in de sportgeneeskunde. Het doel van het symposium is om de huidige stand van de wetenschap op het gebied van de sportgeneeskunde door te geven aan de sportpraktijk. Vanuit een wetenschappelijk perspectief worden verschillende blessures nader belicht; zowel behandeling als preventie van blessures. Het symposium is vooral bedoeld voor sportmasseurs, sportverzorgers, coaches en andere direct betrokkenen bij de verzorging en behandeling van top- en breedtesporters.

Na een openingswoord van chef de mission van de Olympische ploeg van Vancouver 2010 Henk Gemser staan een aantal inhoudelijke lezingen op het programma. De behandeling van de veelvoorkomende voorstekruisbandletsels en de revalidatie na deze langdurige blessure, staan centraal in een lezing van hoogleraar sportgeneeskunde Ron Diercks en sportfysiotherapeut Jan Hamelink. Sportarts Bram Bessem van het UMCG spreekt over het nut van de sportkeuring. Onderzoeker Ida Buist en sportarts Steef Bredeweg gaan nader in op de risicofactoren van hardloopblessures. Anne Benjaminse belicht de rol van preventie bij sportblessures, bewegingswetenschapper Michel Brink geeft een toelichting over het herkennen en voorkómen van overtraindheid. Ten slotte gaat sportarts Hans Zwerver in op peesklachten en de beste manier om die te behandelen.

Het symposium is georganiseerd door het Universitair Centrum voor Sport, Beweging en Gezondheid van het UMCG, het Hanze Instituut voor Sportstudies en het Topsport Steunpunt Noord Nederland. Het symposium begint op 7 oktober om 17.00 uur.

Inschrijving voor het symposium is nog mogelijk. Meer informatie over het symposium vindt u op de webpagina onder aan deze pagina. Aanmelden is nog mogelijk via c.p.van.wilgen@sport.umcg.nl

Vorig artikelBiologische zuivelmerken zetten zich in voor Oeganda
Volgend artikelBlozen helpt om aardig en betrouwbaar te worden gevonden
Avatar
Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is één van de grootste ziekenhuizen in Nederland en de grootste werkgever van Noord-Nederland. De ruim 10.000 medewerkers werken in de patiëntenzorg en aan vooraanstaand wetenschappelijk onderzoek, waarbij de focus ligt op ‘gezond en actief ouder worden’. In het kader van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs wordt nauw samen gewerkt met de Rijksuniversiteit Groningen. Er worden studenten opgeleid tot arts, tandarts of bewegingswetenschapper en artsen opgeleid tot medisch specialist. Patiënten komen in het UMCG voor basiszorg, maar ook voor zeer specialistische diagnostiek, onderzoek of behandeling. De zorg wordt gegeven door de beste dokters en verpleegkundigen. Samen met ondersteunend personeel werken zij dagelijks aan die ene, gemeenschappelijke doelstelling: bouwen aan de toekomst van gezondheid.