Symposium over Europese samenwerking patiëntveiligheid

Is Europese samenwerking op het gebied van patiëntveiligheid mogelijk? Of is Europa te divers? En is voor samenwerking standaardisatie in de zorg nodig? Of bedreigt dit de innovatie in de gezondheidszorg? En wat hebben patiënten en zorgverleners aan internationale samenwerking? Deze en andere actuele vraagstukken komen aan de orde op het symposium over patiëntveiligheid op 10 november in Amersfoort.

Zowel nationaal als internationaal wordt hard gewerkt aan patiëntveiligheid en worden goede resultaten behaald. Het symposium biedt een platform voor internationale kennisuitwisseling over patiëntveiligheid. Het wordt georganiseerd door het Kwaliteitsinstituut voor de gezondheidszorg CBO, het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg) en de European Society for Quality in Healthcare (ESQH). Op het symposium presenteren zich toonaangevende Europese veiligheidsprojecten, waaronder EUNetPaS, DUQuE en het European HANDOVER project.

Voor wie
Raden van bestuur, medisch specialisten, verpleegkundigen, kwaliteitsfunctionarissen, branche- en koepelorganisaties, wetenschappelijke verenigingen, beroepsverenigingen, patiëntenorganisaties, verzekeraars, beleidsmakers.

Waar en wanneer
Het symposium wordt gehouden op dinsdag 10 november van 9.30 tot 16.00 uur.
Locatie: Meeting Center Regardz Eenhoorn Amersfoort, Koningin Wilhelminalaan 33, 3818 HN Amersfoort.

Aanmelding
Inschrijving geschiedt via het inschrijfformulier op www.cbo.nl/patientveiligheid. De kosten voor deelname aan dit symposium zijn € 50,-.

Plaats een reactie